Bakımevinde yürek sızlatan görüntüler! Hastaya şiddet uygulayan şahıs gözaltına alındı

İstanbul Büyükçekmece'de bir bakımevinde hastaya şiddet uyguladığı görüntüleri sosyal medyada gündem olan şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İstanbul Büyükçekmece'de özel bir bakımevinde çalışanların hastalara şiddet uyguladığı görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Büyükçekmece'de özel bir bakımevinde çekildiği iddia edilen görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı. Görüntülerde bakımevinde çalışan bir kişi, hastaya şiddet uygulayarak, "Beni seviyor musun?" diye soruyor. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydediyor. Yürekleri sızlatan görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki oluştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ'DEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul Büyükçekmece’de bulunan bir bakımevinde çalışanların hastalara şiddet uyguladığı görüntüler üzerine İstanbul Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, “Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır” denildi.

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre hastaya şiddet uygulayarak, "Beni seviyor musun?" diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki toplamıştı.

İstanbul Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, “24.07.2023 tarihinde Büyükçekmece ilçemizde faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çekildiği tespit edilen görüntüler üzerine idari soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma çerçevesinde olayın yaşandığı engelli bakım merkezinin faaliyetlerine son verilmiş olup, merkezde kalan engellilerimizin çevrede bulunan uygun bakımevlerine yerleştirilmeleri kararı alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir” denildi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN SUÇ DUYURUSU

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul’da özel bir bakımevinde bir hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı iddia edilen personelin iş akdinin feshedildiğini ve suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, görüntülerde yer alan personelin iş akdinin özel bakım merkezi tarafından feshedildiği belirtilirken, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan İstanbul’da özel bir bakımevinde görev yapan personelin hastaya hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı görüntülerle ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Silivri’de özel bir bakımevinde meydana gelen olayın paylaşılmasının ardından İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler ivedilikle ilgili bakım merkezine giderek gerekli incelemelerde bulunmuştur. Görüntülerde yer alan personelin iş akdi özel bakım merkezi tarafından derhal feshedilmiş, ayrıca söz konusu şahıs ile ilgili olarak tarafımızdan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Olayın gerçekleştiği özel bakım merkezinin idari soruşturma tamamlanana kadar kapatılmasına, hizmet alan vatandaşlarımızın güvenli kuruluşlara sevk edilmesine karar verilmiştir.”

BAKIMEVİNDE HASTAYA ŞİDDET UYGULAYAN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Büyükçekmece'de faaliyet gösteren Özel Gözlem Engelli Bakımevinde çalışan bir kişi, iddiaya göre bir hastaya şiddet uygulayarak, "Beni seviyor musun?" diye sormuştu. Görüntüyü çeken kişi ise o anları gülerek kaydetmişti. Yürekleri sızlatan görüntünün sosyal medyada paylaşılmasının ardından büyük tepki oluşmuştu. Şiddet uygulayan N.C. isimli şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.