Bakan duyurdu: 5 bin TL'lik Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Bakan duyurdu: 5 bin TL'lik Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine destek olmak amacıyla bu ay toplam 2,8 milyar TL Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırmaya başladıklarını duyurdu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, engelli bireylerin aile yanında desteklenmelerini öncelikli amaç edinen Evde Bakım Yardımı'nın, 2006 yılında başlatıldığını hatırlatarak, bu kapsamda yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın tam bağımlı vatandaşların aileleri tarafından sunulan bakımı desteklediğini, böylece aile bütünlüğünü koruyarak önemli bir aile odaklı bakım hizmeti sunduğunu vurguladı.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 5 bin 97 TL ödeme yapıldığını belirterek, bu ay itibariyle toplamda 2,8 milyar TL'nin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Şu an itibariyle 562 bin vatandaşın bu destekten yararlandığını ifade eden Göktaş, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını önemsediklerini belirtti.

Bakan Göktaş, "Hiç kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonumuz doğrultusunda geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz. Bu ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Bu adımın, Türkiye'nin engelli bireyler ve ailelerine yönelik sosyal hizmet anlayışında önemli bir adım olduğuna vurgu yaparak, Evde Bakım Yardımı'nın ailelere sağladığı maddi destek ile birlikte sosyal bütünleşmeye de katkıda bulunduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler