Bakan Bak'tan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi selfiesi

Bakan Bak'tan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi selfiesi

Karatay Belediyesi'nin gençlere yönelik dev yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. 113 milyon lira maliyetle tamamlanan Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla resmi olarak hizmete açıldı.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve toplamda 113 milyon lira maliyetle inşa edilen Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi, büyük bir törenle hizmete açıldı.

Gençlerin eğitim ve spor alanlarında gelişimine büyük katkı sunmayı hedefleyen bu dev yatırımın açılışında, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da hazır bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı

Açılışta konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gençlerin geleceğine yönelik yapılan yatırımların önemine vurgu yaparak, "Geleceğin Türkiye'sine yön verecek gençlere ağırlık verdiklerini" söyledi. Başkan Kılca, proje öncesinde bölgede yapılan anket çalışmaları sonucunda, gençlerin ihtiyaçlarına uygun olarak merkezi planladıklarını belirtti.

Başkan Kılca ayrıca son 4,5 yılda gençlere ve spora dair hayata geçirdikleri diğer yatırımları da özetledi. Bu yatırımlar arasında Karatay Spor Merkezi, Çimenlik Kapalı Spor Salonu, Saraçoğlu Trap-Skeet Sosyal Tesisi ve 30 yeni halı saha gibi projeler bulunuyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı

Açılışta konuşan diğer protokol üyeleri de Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nin önemini vurguladılar. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkezin şehre yakışan bir tesis olduğunu belirterek, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'ya teşekkür etti. AK Parti Konya Milletvekilleri Ziya Altunyaldız ve Selman Özboyacı da gençlik merkezinin geleceğin Türkiye'sine yön verecek gençlere yakışır bir tesis olduğunu ifade ettiler.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, açılışta yaptığı konuşmada, Karatay'daki merkezin Konya'nın spor başkenti unvanına yakışır bir tesis olduğunu dile getirdi. Gençlerin desteklenmesinin önemine değinen Bakan Bak, Türkiye'nin gençlerine büyük destek verdiğini ve geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa etmek için gençlerle birlikte yürüdüklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi’nin açılışına katıldı

Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nin güncel yatırım bedelinin 113 milyon lira olduğunu belirten Başkan Kılca; "Merkezimize ismini veren merhum Üstad Ali Ulvi Kurucu, "İslami ve milli değerlere bağlı bir gençliğin yetişmesi" idealini aile mirası olarak devam ettirmiş, şiiri yanında sohbetlerini ve yazılarını gayesi için vasıta yapmış ve dönemin genç nesli için pusula görevi görmüştür. Dün onun yüklendiği sorumluluk, bugün gençlerimize rehber olsun diye merkezimizi Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi olarak isimlendirdik. Yine merkezimizde yer alan kütüphanemize, geçtiğimiz aylarda vefat eden, İslam tarihine dair önemli çalışmalar kaleme alan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın adını verdik. İstiyoruz ki yeni nesillerimiz de bu ve daha nice büyüklerimizin izinden yürüsün. Merkezimizi, gençlerimizin geleceğine yaptığımız bir yatırım olarak görüyoruz. Evlatlarımız burada edineceğini bilgi, beceri ve tecrübelerle gelecekte çok daha güzel başarılara imza atacaklar" şeklinde konuştu.

Karatay Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezi'nin açılışı, dualar eşliğinde kurdelenin kesilmesiyle gerçekleştirildi. Açılışın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile beraberindeki protokol üyeleri, merkezi gezerek merkez hakkında bilgi aldı ve merkezden faydalanan gençlerle bir araya geldi. Bu büyük yatırım, Konya'nın gençlerini destekleyerek Türkiye'nin geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.