B. Koyuncu Anadolu Lisesi Bilim Olimpiyatında Türkiye İkinci oldu

B. Koyuncu Anadolu Lisesi Bilim Olimpiyatında Türkiye İkinci oldu

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Coğrafya Bilim Olimpiyatlarında Konya Merve Büyükkoyuncu Anadolu Lisesi Türkiye 2.si olarak Konya’nın gururu oldu

Ankara’da Atlantik Eğitim Kurumlarının ev sahipliğini yaptığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Ulusal Coğrafya Bilim Olimpiyatlarına ülkemizin farklı şehirlerinden 95 okul ve 190 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Olimpiyat sorularının hazırlanması ve jüri üyeliğini Gazi Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç Dr. Salih Şahin, Prof. Dr. Servet Karabağ ve Prof. Dr. Adnan Kan başkanlığındaki bir komisyonun yaptığı olimpiyatlara Türkiye’nin farklı yerlerinden birçok göz dolduran projeler katıldı. Yarışmaya Okul 10. sınıf öğrencileri Gökhan Arslanpınar ve Musa Dedeoğlu ile katılan Özel Merve Büyükkoyuncu Anadolu Lisesi yapılan değerlendirme sonucunda takım halinde Türkiye 2.’si olmaya hak kazandı.

Öğrencilerinin yaklaşık 7 aydır bu yarışma için sıkı bir çalışma içerisinde olduğunu belirten okul coğrafya zümre başkanı Tayfur Bakır “onları canı gönülden kutluyor ve içlerindeki bu çalışma öğrenme aşkının bir ömür boyu sürmesini diliyorum” dedi. Konuyla ilgili olarak görüşlerini belirten Okul Müdür Başyardımcısı İ.Hakkı Akman “Okulumuz Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Liseleri kurulduğundan bu güne kadar her zaman iyi, doğru, başarılı ve ülkesini seven insanlar yetiştirme misyonu üstlenmiş bunun için çalışmalarını planlamış bir okuldur. Bundan önce yetiştirdiğimiz öğrenciler ve kazandığımız başarılar bunun bir göstergesidir. Okulumuza güvenip öğrencilerini bize teslim eden velilerimizin bu güvenlerini boşa çıkarmayacak başarılar elde ediyor olmak bizim için mutluluk vericidir. Ulusal coğrafya olimpiyatlarında başarı elde eden öğrencilerimizi kutluyor başarılarının daimi olmasını diliyorum.” dedi.