Azerbaycandan Büyük Misafir

Azerbaycandan Büyük Misafir

Türk ocakları Konya şubesinde bu hafta kadınlar günü sebebiyle kahvaltı tertip edildi.

Kahvaltının konuğu ise Azerbaycan devleti kurucusu EBULFEZ ELÇİBEY’ in döneminde Elçibey’in en yakınında olan ve onunla mücadele eden kadın komutan ve daha sonralarda ise ALPARSLAN TÜRKEŞ’ in danışmanlığını yapan HANIM HALİLOVA oldu. Kahvaltıdan önce ise konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat ERDEN kadınlar gününü kutlayıp kadınlarımızın hayatımızdaki önemini ve kadınların hayatımızda her yerde olması gerektiğine vurgu yaptı.

Kahvaltı’ dan sonra kürsüye geçen HANIM HALİLOVA ise Azerbaycan devletinin Ruslara ve Ermenilere karşı verdiği mücadeleden Azerbaycan da yapılan Kara Yanvar ve Hocalı soykırımlarında verilen mücadeleyi ve Türkiye’nin o dönem içeresinde Azerbaycan’a destek veren tek ülke olduğu üzerinde vurgulamalar yaptı Azerbaycan devletinin kuruluşu dönemlerindeki anıları da anlatan HALİLOVA yer yer ocaktaki dinleyicilere duygusal anlarda yaşattı.

Programın sonlarında ise Gençlik Kolları Başkanı Mustafa DİNLER ve Gençlik kolları üyeleri HALİLOVA ile hoş sohbetler edip hatıra fotoğrafı  çekindiler ve HALİLOVA’ nın kitaplarını imzalattılar.