Azerbaycan'da Bayrak Günü yürüyüşü

Azerbaycan'da Bayrak Günü yürüyüşü

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Bayrak Günü kutlamaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi. 9 Kasım Devlet Bayrak Günü öncesinde Eğitim Bakanlığınca...

BAKÜ (AA) - Azerbaycan'da, Bayrak Günü kutlamaları kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

9 Kasım Devlet Bayrak Günü öncesinde Eğitim Bakanlığınca düzenlenen yürüyüşe, Eğitim Bakanı Mikayıl Cabbarov, bakanlık ve eğitim kurumları yetkilileriyle binlerce öğrenci katıldı.

Hazar Denizi kıyısındaki Ulusal Park'ta başlayan yürüyüş öncesinde Azerbaycan milli marşı seslendirildi, çeşitli dans ve müzik gösterileri yapıldı.

Gösterilerin ardından katılımcılar, ellerinde Azerbaycan bayraklarıyla yaklaşık 3 kilometre mesafedeki Bayrak Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüş, dünyanın en yüksek ikinci direğine sahip ve uzunluğu 70, eni 35 metre olan bayrağın dalgalandığı meydanda sona erdi.

Üç renkli Azerbaycan bayrağı, 9 Kasım 1918'de Azerbaycan Cumhuriyeti hükümeti toplantısında kabul edilmişti. Sovyetler Birliği'nin dağılması ile bağımsızlık elde eden Azerbaycan, cumhuriyet döneminde kabul edilen bayrağı, 1991'de tekrar milli bayrak olarak benimsemişti. Ülkede 2009'da 9 Kasım günü, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile "Devlet Bayrak Günü" ve resmi tatil ilan edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler