Avustralya'da Filistin Milli Günü kutlamaları

Avustralya'da Filistin Milli Günü kutlamaları

Filistin Milli Günü, Melbourne’de yaşayan Filistinliler, siyasi parti temsilcileri ve Filistin’i destekleyen Avustralyalıların katılımıyla kutlandı

MELBOURNE (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde Filistin Milli Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Filistin Milli Günü kutlamaları, Federasyon Meydanı’nda Filistin bayraklarının göndere çekilmesiyle başladı. Avustralya Filistin Savunma Ağı (APAN) tarafından organize edilen kutlamalara Melbourne’da yaşayan Filistinliler, siyasi parti temsilcileri ve Filistin’i destekleyen Avustralyalılar katıldı.

Avustralya Yeşiller Partisi Federal Senatörü Janet Rice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Filistin için çok güzel bir kutlama, bu bütün insanların istediği gibi Filistinlilerin de güven ve barış içinde yaşamak istediklerinin bir göstergesi." dedi.

Senatör Rice, "Tüm Filistinliler vatanlarında barış içinde ailelerini ve çocuklarını yetiştirmek için güvenli bir vatan istiyorlar, bu da onların hakkı. Burada Filistinlilerle dayanışma içinde olmaktan, onlar için insan hakları ve adaleti savunmaktan mutluluk duruyorum." ifadelerini kullandı.

- "Filistin’in hürriyetine kavuşacağı gün için çalışmaktan heyecan duyuyorum"

Filistin Milli Günü kutlamalarını organize eden APAN yürütme kurulu üyesi Avustralyalı Jessica Morrison ise Filistin gününü ve kültürünü Melbourne’da kutlamanın heyecan verici olduğunu söyledi. Filistin’e yaptığı seyahat esnasında gördüklerinden çok etkilendiğini ve 7 yıldır Filistin için mücadele verdiğini belirten Morrison, "Bu hareketin bir parçası olmaktan, hayatı, kültürü kutlamaktan ve insanların hür olacağı, Filistin’in sonunda hürriyetine kavuşacağı gün için çalışmaktan heyecan duyuyorum." dedi.

Cezayir’de 15 Kasım 1988'de toplanan Filistin Ulusal Konseyi, bağımsız Filistin devletini tüm dünyaya ilan etmişti.


Avustralya'da Filistin Milli Günü kutlamaları

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler