Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası

- Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:- "Gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan uzak tutup, spor alanlarına çekmenin mücadelesini veriyoruz. Biz kendi medeniyetimizin, izlerimizin ayağa kalkması noktasında kendi değerlerimize ve ge


MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan uzak tutup, spor alanlarına çekmenin mücadelesini veriyoruz." dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından Malatya'da düzenlenen Atlı Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nın çeyrek final B grubu müsabakalarının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bir yandan terörle mücadele edip, ekonomisini büyütmeye çalışırken bir yandan da kendi medeniyetine, tarihine, gençliğine sahip çıkmanın mücadelesini verdiğini ifade etti.

Zeki, çevik ve akıllı sporcular yetiştirmek ve bu alanda da dünyayla rekabet etmek istediklerini vurgulayan Tüfenkci, "Gençlerimizi uyuşturucudan, kötü alışkanlıklardan ve sokaklardan uzak tutup, spor alanlarına çekmenin mücadelesini veriyoruz. Biz kendi medeniyetimizin, izlerimizin ayağa kalkması noktasında kendi değerlerimize ve geleneksel sporlarımıza sahip çıkma adına büyük başarılara imza attık." diye konuştu.

Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve geleneksel sporlara yönlendirme noktasında alanlar oluşturulması gerektiğini anlatan Tüfenkci, şöyle konuştu:

"Bizim medeniyetimize yakışır bir şekilde ahlakla donatarak, ilimle buluşturarak bu gençlerimizi geleceğe hazırlamamız lazım. Ben özellikle bu noktada büyük desteği olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a alkışlarınızla bir teşekkür etmek istiyorum. Bizzat ilgilendiğini biliyoruz ve bu noktada Bilal kardeşimizi de görevlendirerek Türkiye'de bu sporların gelişmesi noktasında büyük emekleri oldu."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini ve bunu milli şuurla atlattığını kaydetti.

FETÖ'nün hain darbe girişimi, terör saldırıları ve işgal girişimlerinin milletin gösterdiği milli duygularla aşıldığını aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u ikinci Kurtuluş Savaşı olarak nitelendiriyoruz ve yeniden diriliş olarak görüyoruz. Türkiye'nin yeniden yükselişi, yeni Türkiye'nin inşası olarak görüyoruz. Ve yeniden diriliş için hepimizin yapması gereken, tarihimize, köklerimize ve mirasımıza sahip çıkmak. Bu vesileyle atlı sporcuları görmekten çok büyük mutluluk duydum."

Konuşmaların ardından iki gün boyunca devam edecek olan müsabakalar başladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :