Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

İznik ilçesinde 17 Nisan'da başlayan uluslararası maraton, 10 kilometrelik İznik Halk Koşusuyla sona erdi

BURSA (AA) - Bursa Valiliği öncülüğünde düzenlenen ve 17 Nisan'da başlayan 4. İznik Ultra Maratonu, bugün yapılan 10 kilometrelik İznik Halk Koşusu ile tamamlandı.

İznik ile Orhangazi Belediyelerinin desteklediği etkinlik, Asics firmasının sponsorluğunda, Macera Akademisi-RaceSetter tarafından organize edildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı halk koşusunun başlangıcını saat 10.30'da Bursa Valisi Münir Karaloğlu verdi.

Halk koşusunun ardından göl kenarında kurulan platformda yapılan ödül töreninde, 136, 83, 42 ve 10 kilometrelik koşularda dereceye girenlere ödülleri verildi. Birinci olan yarışmacılara kilosu kadar zeytin ile çiniden madalyon, ikinci ve üçüncülere ise sadece çiniden madalyon verildi.

Üç gün boyunca yerli ve yabancı yüzlerce sporcuyu ağırlayan organizasyon şarkıcı Koray Candemir konseriyle sona erdi.

136 kilometrelik "Ultra Maraton"da 13 saat 23 dakikayla Birleşik Krallık'tan Donald Campbell, 83 kilometrelik "Orhangazi Ultra Maratonu"nda 6 saat 45 dakikayla Fransa'dan Emmanuel Gault, 42 kilometrelik "İznik Dağ Maratonu"nda 4 saat 3 dakikayla İspanya'dan Jose De Pablo ve 10 kilometrelik "İznik Halk Koşusu"nda ise 33 dakika 50 saniyeyle Fransa'dan Franck Bussiere birinci oldu. 

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Atletizm: 4. İznik Ultra Maratonu

Kaynak:Haber Kaynağı