ASÜ'de uzaktan eğitim çalışmaları

ASÜ'de uzaktan eğitim çalışmaları

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), her öğrencinin zorunlu ortak kapsamda alması gereken derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine olanak...

AKSARAY (AA) - Aksaray Üniversitesinde (ASÜ), her öğrencinin zorunlu ortak kapsamda alması gereken derslerin uzaktan eğitim yöntemiyle verilmesine olanak sağlayan sistemin hazırlık çalışmalarının tamamlandığı belirtildi.

ASÜ Rektörü Yusuf Şahin, üniversitede yaptığı konuşmada, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin zorunlu alması gereken dersleri çevrim içi ortamda görebileceğini söyledi.

Tüm dünyada yaygınlaşan, hem zaman, hem de ekonomik anlamda pek çok olumlu kazanımlar sağlayan sistemi ASÜ’ye de entegre edebilmek için ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Sistemin işlerliğini üniversite bünyesinde bulunan uzaktan eğitim uygulama ve araştırma merkezi ile bilgi işlem daire başkanlığı yürütecek. Gerekli altyapı tamamlandı ve denemelerden de olumlu sonuç alındı. YÖK onayının ardından sistem işler hale gelecek. Ayrıca bunla beraber orta vadede tezsiz yüksek lisans programlarını uzaktan eğitim sistemine dahil etmeyi ve uzaktan öğretimle verilecek ders sayısını arttırmayı planlıyoruz. Uzun vade hedefimiz ise Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu kurmak. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler