Arap iş adamı işini gücünü bırakıp meydanlara gitti

Arap iş adamı işini gücünü bırakıp meydanlara gitti

Cidde'den eşi ve 5 çocuğuyla İstanbul'a gelen Arap iş adamı, FETÖ'nün darbe girişimine tepkisini meydanlarda gösteriyor - İş adamı Shaikh Khaled Al Shareef:- "Haber bülteninin bitimiyle ailece hem darbe teşebbüsüne karşı gelmek hem de çok sevdiğim büyük l

İSTANBUL (AA) - MUTLU BOZDAĞ - Cidde'den eşi ve 5 çocuğuyla İstanbul'a gelen Arap iş adamı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkisini meydanlarda gösteriyor.

Darbe girişimini Arap televizyonlarından öğrenen 68 yaşındaki iş adamı Shaikh Khaled Al Shareef, eşi ve biri kız 5 çocuğuyla İstanbul'a geldi.

İstanbul'un farklı noktalarındaki demokrasi nöbetlerine katılan Al Shareef, vatandaşlarla darbe girişimini protesto ediyor.

AA muhabirine açıklama yapan Al Shareef, darbe girişimine tepki göstermek ve çok sevdiğini belirttiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek olmak için İstanbul'a geldiğini söyledi.

Müslüman ülke olan Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiğini dile getiren Al Shareef, 16 Temmuz'dan beri Taksim, Saraçhane, Vatan Caddesi ve Kısıklı'daki demokrasi nöbetlerini kaçırmadığını, her gece meydanlarda Türk bayrağıyla sabahladığını anlattı.

Al Shareef, Müslümanların kardeş olduğunu ve tüm Müslüman ülkelerin birbirine destek vermesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz gecesi, yaşamımı sürdürdüğüm Cidde'de, televizyondan gece saatlerinde Türkiye'de darbe teşebbüsü haberini izledim. Haber bülteninin bitimiyle ailece hem darbe teşebbüsüne karşı gelmek hem de çok sevdiğim büyük lider Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vermek için İstanbul'a geldik. Buraya gelir gelmez ilk Erdoğan'ın durumunu sordum. İyi olduğu haberini alınca çok rahatladım. En son Türkiye'ye 42 yıl önce gelmeme rağmen, ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmeleri hep takip ediyordum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da hem Arap Yarımadasında hem Türkiye'de İslam adına verdiği çabaları görüyor ve kendisine büyük saygı duyuyorum. Kendisi çok büyük bir hizmet adamı olmasının yanı sıra çok büyük bir lider ve dünyanın her yerindeki Müslümanlar tarafından desteklenmesi gereken bir devlet adamı. Bu yüzden ülkemdeki işlerimi bırakarak ailece buraya geldik."

- "Kardeş ülkeye yardım etmek boynumuzun borcu"

Şişli'de bir otele yerleştiklerini ve her gün İstanbul'un farklı noktalarındaki demokrasi nöbetlerine ailesiyle katıldıklarını aktaran Al Shareef, "Burası bir Müslüman ülkesi ve bir Müslüman olarak kardeş ülkeye yardım etmek boynumuzun borcu. Ayrıca Erdoğan'ın siyaset hayatına girmesinin ardından, Türkiye ekonomik olarak büyük bir ivme kazandı. Ailece kendisine destek olmayı bir borç bildik. Ticaretle uğraştığım için Türkiye'nin ekonomik kalkınmadaki hızını çok net görebiliyorum. Bu açıdan Türkiye bölgede çok büyük bir güç oldu. Bunda Erdoğan'ın rolü çok büyük. Dünyada ekonomik açıdan ilk 20 ülke arasında sayılabilir. Avrupa'da da ilk ikiye girdiğini çok rahat söyleyebiliriz. Bunları ülkedeki yatırımlardan dolayı gözlemlemek daha da kolay" diye konuştu.

- "10 kurban kestirdim"

Demokrasi nöbetlerine ellerindeki Türk bayrakları ve üzerinde ay yıldız bulunan tişörtlerle katılmaktan dolayı büyük onur duyduğunu belirten Al Shareef, şöyle devam etti:

"Askeri darbe, Türkiye'ye çok büyük zararlar getirirdi. Çok şükür ki bu durum gerçekleşmedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının darbe teşebbüsüne karşı dik duruşu aslında bölgedeki tüm ülkelere örnek teşkil etti. Biz de komşu ve kardeş ülke olarak bu durumdan çok etkilendik. Ayrıca Suudi Arabistan halkı olarak Türkiye'ye kalpten tam destek veriyoruz. Ben ve ailem burayı çok sevdiğimiz gibi her gün bir noktada nöbetlere katıldık. Ayrıca dinimizin vecibelerinden olduğu için darbenin başarısız olmasına 'şükür' etmek ve Erdoğan'a destek olmak adına 10 kurban kestirdim. Umarım bu dönemeçten sonra Türkiye'nin büyümesi ve ekonomik hamleleri büyüyerek çoğalır. Müslüman herkesin bu noktada devlete ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek olması gerekir. Hüküm vermek Allah'ın, egemenlik ise millete aittir. Umarım Türk halkının bu duruşu darbeleri destekleyen dış mihraklara en güzel cevap olmuştur."

- "Yenikapı mitingi gözlerimi yaşarttı"

Al Shareef, Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne de ailesiyle ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığını belirterek, "Yaklaşık bir aydır İstanbul'da meydanlardayım. Artık İstanbul'daki nöbetlere katılan çoğu Türk vatandaşı beni tanımaya başladı. Ayrıca çoğu, desteklerimizden dolayı ailece bizlere şükranlarını bildirdi. Bundan çok büyük onur duyduk. Yenikapı'daki miting alanı çok ihtişamlıydı. Alana girmekte ailece çok zorlandık. Yenikapı mitingi gözlerimi yaşarttı. Çünkü yaklaşık 5 milyon vatandaş adeta tek yürek olmuştu. Bizler de kendimizi Müslüman olarak o aileden hissettik. Erdoğan ve diğer liderlerin etrafında halkın toplanması, diğer ülkelere çok güzel anlamlı görüntü sundu. Ülkedeki istikrar adına bu çok önemli bir mesajdı. O keyfi yaşadığımız için çok mutluyuz. Bölgedeki diğer Müslüman ülkelerde bu olumsuz durum olsa oralara da destek olmak adına koşa koşa giderdik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışmak istediğini söyleyen Al Shareef, "Demokrasi nöbetlerinin tamamlanmasının ardından ülkemize döneceğiz. Erdoğan dünyada çok büyük bir lider, Allah kendisine uzun ömürler versin. İnşallah Suudi Arabistan'a dönmeden kendisini görmek ve vedalaşmak istiyorum. Türkiye'nin ve kendisinin iyi olduğunu görerek buradan ayrılmak bizler için çok büyük bir mutluluk olacak." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler