Antep'e "Gazi" unvanı verilişinin 96. yıl dönümü

Antep'e "Gazi" unvanı verilişinin 96. yıl dönümü

Başbakan Yardımcısı Şimşek:- "Terörle mücadeledeki kararlığımız en güçlü şekilde devam ediyor. Terörle mücadelede çok büyük bir başarı var. Bu başarı olmasaydı terör örgütleri bu acizliklerini ortaya koyan yeni tür eylemlerini ortaya koymazlardı""96 yıl ö

GAZİANTEP (AA) - Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Terörle mücadeledeki kararlığımız en güçlü şekilde devam ediyor. Terörle mücadelede çok büyük bir başarı var. Bu başarı olmasaydı terör örgütleri bu acizliklerini ortaya koyan yeni tür eylemlerini ortaya koymazlardı." dedi.

Şimşek, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen Gaziantep'e "Gazi" unvanı verilişinin 96. yıl dönümü törenine katıldı.

Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törende Şimşek, Gaziantep'e verilen İstiklal Madalyası'nı Türk bayrağına taktı.

Törende konuşan Şimşek, Milli Mücadele yıllarının büyük sıkıntılar ve imkansızlıklar içerisinde geçtiğini anımsatarak, "Bütün imkansızlıklara rağmen gerçekten bu Gazi şehrimizde destansı bir mücadele verildi. Bu mücadeleyle zafer yüce milletimizin ülkemizin oldu. 11 aylık bir mücadeleden bahsediyoruz. Bu ülkemizin de Kurtuluş Mücadelesi için önemli bir cephesini önemli bir alanını oluşturuyor." ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben nasıl Gazianteplilerin gözlerinden öpmem ki onlar yalnız Antep'i değil, tüm Türkiye'yi kurtardılar" sözünü hatırlatarak, Milli Mücadele döneminde Gaziantep'in, ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyduğunu belirten Şimşek, Gaziantep'in "Gazilik" unvanı almasından büyük bir gurur yaşadığını bildirdi.

Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Tam 96 yıl önce yüce Meclisimiz bu şehre 'Gazilik' unvanını bahşetti. 96 yıl önce vatan ve Gaziantep için gösterilen birlik ve beraberlik bugün de devam ediyor. Çok değil, bundan birkaç ay önce 15 Temmuz'da benzer bir kahramanlığın ülkemizin dört bir yanında ve Gaziantep'te bir daha perçinleşmiş olduğunu gördük. İşte bu nedenle de bu meydanın adı 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olmuştur. Bu meydandan şehitlerimizin anısını bir kez daha yad ediyoruz. Bütün şehitlerimizi Gazilerimizi şükranla yad ediyoruz. Bizlere düşen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan şehrimizi canımız pahasına koruyup kalkındırmaktır. Bugün bu görevi layıkıyla yerine getirmek için çalışıyor, gayret gösteriyor, daha ileri seviyelere taşımak için her türlü fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Milletimiz de bu azim ve inançla gayret gösteriyor. Gaziantep çalışıyor, istihdam sağlıyor. 170'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Bugün hemşehrilerimiz bu heyecanla ülkenin kalkınmasına gelişmesine ciddi katkıda bulunuyor. Bizim ülkemizin, şehrimizin marka değerini yükseltiyorlar. Bu güzel şehrimizi, ülkemizi daha yüksek seviyelere çıkaracağız. Bu vesileyle Gaziantep'e 'Gazi' unvanı verilişinin 96. yıl dönümü hepimize kutlu olsun. "

- "Terörle mücadelede çok büyük bir başarı var"

Terör örgütlerinin Birinci Dünya Savaşı'nı aratmayacak şekilde Türkiye'yle uğraştıklarını belirten Şimşek, hain saldırılarla milletin sindirilmeye, korkutulmaya çalışıldığını ancak milletin dirayetinin farkında olmadıklarını ifade etti.

Milletin birlik ve beraberlik duygusunun çok güçlü olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

"Bugün de zorlukların, asimetrik tehlikelerin karşısında 96 yıl önce gösterdiği kahramanlığı gösteriyor, gösterecektir. Terörle mücadeledeki kararlığımız en güçlü şekilde devam ediyor. Terörle mücadelede çok büyük bir başarı var. Bu başarı olmasaydı terör örgütleri bu acizliklerini ortaya koyan yeni tür eylemlerini ortaya koymazlardı. Terörle mücadelede hem başarı hem kararlılık var. Böyle zor zamanlarda millet gerçek karakterini ortaya koyuyor. Gaziantep de, ülkemiz de terörle mücadelede birlik ve beraberliğini ortaya koyuyor. Milli mücadele döneminde askeri zaferimiz ekonomik başarılarla taçlandırıldıysa da bugün aynı şekilde bir taraftan terörle mücadele ederken kalkınmamıza da son sürat devam ediyoruz. Türkiye'yi batının en yüksek seviyesine getirmeye çalışıyoruz."

Gaziantep'in Türkiye'nin kalkınmasının en önemli motorlarından biri olduğunu aktaran Şimşek, "Yanı başımızdaki felaketlere rağmen dimdik ve güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir. Üretim, istihdam ve yaratmanın en güçlü devam ettiği şehrimizdir. Biz de üretenin, istihdam sağlayanın ve ihracatçının hep yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ülkemiz gelir grubu yüksek ülkeler arasına mutlaka girecektir. Katma değer zincirinde mutlaka arzuladığı başarıyı sağlayacaktır. İnanıyorum ki Gaziantep bunda rol oynayacaktır, oynamaya da devam edecektir. 96 yıl önceki ruh vardır. Güçlü bir şekilde durmaktadır. Bu Gazi şehrinin güzel insanlarını saygıyla selamlıyorum. Bütün gazilerimizi, şehitlerimizi şükranla yad ediyorum." diye konuştu.

Törene, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler