Antalya'daki "yasa dışı dinleme" davası

Antalya'daki "yasa dışı dinleme" davası

Kamu görevlileri, siyasetçiler, üst düzey emniyet mensuplarının da bulunduğu çok sayıda kişiyi dinledikleri iddia edilen sanıkların yargılanmasına devam edildi

ANTALYA (AA) - Antalya'da, aralarında siyasetçi, polis ve kamu görevlilerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar tutuklu sanık Gökhan Tayuk ile bazı tutuksuz sanıklarla müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada dinlenen müşteki Soner Kocaer, kendisinin gazeteci olduğunu belirterek, sanıkların kendisini "büfeci" mesleği adı altında organize suç örgütü üyesi olma gerekçesiyle dinlediklerini anlattı.

Sanıkların söz konusu suçları tek başlarına işlediklerini düşünmediğini dile getiren Kocaer, dönemin emniyet müdürü Ali Yılmaz'ın da dinlenmesini talep etti.

Tutuklu sanık Gökhan Tayuk da üzerine atılı sahtecilik suçunu kabul etmediğini belirterek, büroda yaptığı görevin sadece bilgi notuyla talep yazısındaki numaraları kontrol etmekten ibaret olduğunu öne sürdü.

Tayuk, 18 yıldır disiplin cezası bile almadığını anlatarak, "Ben herhangi bir suç işlemedim, meslek hayatımda örgütlerle mücadele ettim. Bir suç örgütü üyesi olma suçlamalarını kabul etmiyorum. Bu nedenle tutuklu kaldığım süre gözetilerek daha fazla mağduriyetime sebep olmaması için serbest bırakılmamı talep ediyorum." dedi.

Sanıklardan Erol Çomak ise hakkında 21 suçlamadan 12'sinin müfettiş raporu ile dosyadan çıkartıldığını söyleyerek, bunun da suçlamalarını yüzde 60'ına tekabül ettiğini belirtti.

İstihbarat dinlemelerinin adli dinlemeler olmadığını anlatan Çomak, yapılan dinlemelerin bir teyit çalışması olduğunu ve 5391 sayılı kanuna uygun olduğunu savundu.

Mahkeme, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, eski CHP Milletvekili Yıldıray Sapan, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, eski MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya ve emniyet müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu birçok kişiyi 2009-2013 yıllara arasında yasa dışı dinledikleri iddiasıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Daire Başkan Yardımcısı Mehmet Erdil'in de aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında dava açılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler