Antalya'da sokak hayvanları festivali

Antalya'da sokak hayvanları festivali

Sokak hayvanların sahiplendirilmesini artırmak ve çocuklara hayvan sevgisini aşılamak için festival düzenlendi

ANTALYA (AA) - Antalya'da sokak hayvanlarını sahiplendirmek amacıyla "3. Sokak Hayvanları Festivali" yapıldı.

Muratpaşa Belediyesince "Sokakta sahipsiz hayvan kalmasın" sloganıyla, Falez-2 Park'ta gerçekleştirilen festival kapsamında çocuklara yönelik animasyonlar, oyunlar ve gösteriler yapıldı.

Muratpaşa Belediyesi Hayvan Barınağı ve Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nden getirilen köpek ve kedileri sevme imkanı bulan vatandaşlar ve çocuklar, hayvanlarla eğlenceli saatler geçirdi. Bazı vatandaşlar ise barınaktan getirilen kedi ve köpekleri sahiplendi.

Muratpaşa Belediyesi veterineri Hasan Çobanoğlu, festivalin asıl amacının çocuklara hayvan sevgisini aşılamak olduğunu söyledi.

Hayvan sevgisini aşılayarak sahiplendirilmesini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Çobanoğlu, "Ayda 10-15 kadar kedi ve köpeği sahiplendiriyoruz. Hayvanları aşıları yapılmış, parazitlerden arındırılmış olarak yeni sahiplerine teslim ediyoruz. Bu festival de sahiplendirme çalışmaları kapsamında gerçekleştiriliyor. Kedi ve köpeklerle iç içe olan çocukların mutlulukları görülmeye değer. Daha çok hayvanın sahiplendirilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler