Antalya'da Hint Müzik Festivali düzenlenecek

Antalya'da Hint Müzik Festivali düzenlenecek

Hindistan'da her yıl mart ayında "Holi" adıyla düzenlenen müzik festivali, 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Antalya'da Holista Hint Müzik Festivali adıyla yapılacak- Antalya Valisi Karaloğlu:- "(Turizmde) Hindistan, Çin, Orta Doğu, İran pazarı ve Antalya'nın

ANTALYA (AA) - Holista Hint Müzik Festivalinin 18-21 Mayıs 2017 tarihlerinde Antalya'da düzenleneceği bildirildi.

Festivali düzenleyecek Türk Inventum Mice şirketinin ortağı Bünyat Özpak ile Hindistan'dan Touchwood Group, Propaganda Etkinlik Organizasyonu ve Hindistan Etkinlik Yöneticileri Federasyonu temsilcileri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret ederek organizasyonla ilgili bilgi verdi.

Avrupa ve Körfez ülkelerinde yaşayan Hintliler başta olmak üzere ilk yıl yaklaşık 6-8 bin kişinin katılımının beklendiği festivalin, Türkiye ile Hindistan arasında yeni bir dostluk köprüsü görevi kuracağı ve Hindistan'da Antalya'nın tanıtılması çalışmalarının da önemli bir başlangıç olacağı bildirildi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, kentte son dönemde en çok konuştukları konunun turizmi ve pazar ülkeleri çeşitlendirme sorunu olduğunu ve bu konuda çeşitli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Hindistan'ın 1,3 milyar nüfusu ile dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer aldığına dikkati çeken Karaloğlu, "Bugüne kadar Antalya ile Hindistan arasında turizm konusunda pek bir iletişimimiz olmadı. Düğün turizmiyle ilgili sektörün bir takım gayretleri var, fakat tanıtımla ilgili daha fazla çalışmak gerekiyor. Holista Hint Müzik Festivali bizim için büyük bir tanıtım olacak." dedi.

Festival dolayısıyla 8-10 bin Hint vatandaşının Antalya'ya gelmesinin beklendiğini aktaran Karaloğlu, Valilik olarak organizasyonu desteklediklerini, Antalya'nın da sahiplenmesi gerektiğini dile getirdi. Karaloğlu, "Hindistan, Çin, Orta Doğu, İran pazarı ve Antalya'nın zayıf olduğu diğer pazarlara yeni açılımlar yapmak istiyoruz. Hindistan'ın düğün meselesi bizim için önemli fırsat." diye konuştu.

- 8-10 bin Hint vatandaşı, 20-25 sanatçı gelecek

Organizasyon hakkında bilgi veren Inventum Mice şirketinin ortağı Bünyat Özpak, Hindistan'da her yıl mart ayında düzenlenen ve geniş kitlelerin katıldığı "Holi" isimli bir müzik festivali yapıldığını, bu festivali "Holista Hint Müzik Festivali" ismi ile Antalya'da düzenleyeceklerini söyledi.

Festival çerçevesinde 8-10 milyon Hintli ile 20-25 kadar sanatçının Antalya'ya geleceğini anlatan Özpak, "Şu anda Hindistan'da 40'ın üzerinde sanatçı ile görüşüyoruz. Bunları eleyerek 20-25'e düşüreceğiz. Gelecek sanatçılar içerisinde Slumdog Millionaire filmi ile Oscar alan A.R. Rahman da var. Öğle saatlerinde başlayacak festival gece geç saatlere kadar sürecek." sözlerine yer verdi.

İlk yıl için festivalden bir kazanç elde etmeyi beklemediklerini ifade eden Özpak, organizasyonun 3-4 milyon dolarlık bir bütçe olduğunu belirtti.

- "Antalya büyük imkanlar sunuyor"

Touchwood Group'un sahibi Vijay Arora, Holista Hint Müzik Festivali öncesinde ocak-mart döneminde 15 şehirde festivaller yapacaklarını ve bunlara katılanlara, "Bunun daha büyüğünü görmek istiyorsanız gideceğiniz yer Antalya" diyeceklerini bildirdi.

Arora, Antalya'nın düğün organizasyonu ve etkinlik konusunda büyük imkanlar sunduğunu, Türk ve Hint insanı arasında kültürel olarak çok benzerlikler bulunduğunu, bunun da büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Düğün turizmi konusunda Antalya ile çok daha yakın çalışmak istediklerine işaret eden Arora, "Bu konuda çok hevesliyiz. Antalya bizim için mükemmel bir destinasyon düğün turizmi anlamında. Holista Hint Müzik Festivali'ne Hindistan'ın 200 büyük düğün turizmcisi de gelecek. Bu Antalya için çok büyük bir hadise. Bu konuda bize destek olunmasını, bunun sahiplenilmesini istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Arora, organizasyon için en büyük sorunlarının ulaşım olduğunu, bu konuda yetkililerden destek beklediklerini bildirdi.

Hindistan Etkinlik Yönetimi Federasyonu (Event Management Federation) Başkanı Jaydeep Mehta da yılda yaklaşık 20-25 bin Hint düğünün yurt dışında yapıldığını bu konuda en büyük pazarın da Tayland olduğunu söyledi. Bu kadar Hint düğününün yaklaşık 40 milyar dolarlık pazar yarattığını vurgulayan Mehta, Antalya'nın ilk aşamada Hint düğün pazarından 100 milyon dolarlık bir pay alabileceğini dile getirdi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :