Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Kendiroğlu:

Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Kendiroğlu:

"Lüks yat sınıfında ülke olarak çok yol aldık. Bu konuda İtalyanlardan bile daha iyiyiz. Hatta en iyilerden biriyiz Türkiye olarak"

MUĞLA (AA) - Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı İnanç Kendiroğlu, lüks yat sınıfında Türkiye'nin önemli yol aldığını belirterek, "Bu konuda İtalyanlardan bile daha iyiyiz. Hatta en iyilerden biriyiz." dedi.
Kendiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki yat inşa sektörünün kaliteli işçilik, ultra lüks yelkenli ve motor yatların imalatının, 11-15 Mayıs tarihlerinde düzenledikleri, "Marmaris Yacht Charter Show"da sergilendiğini söyledi.
Lüks yelkenli ve motor yatların Türkiye'de bir çok noktada imal edilebildiğini ifade eden Kendiroğlu, lüks yat konusunda Türkiye'nin İtalya'nın da önünde olduğunu belirtti.Kendiroğlu, "Lüks yat sınıfında ülke olarak çok yol aldık. Bu konuda İtalyanlardan bile daha iyiyiz. Hatta en iyilerden biriyiz. Lüks yatlarda ne kadar iyi olduğumuzu Marmaris Yacht Charter Show fuarında gösterdik. Bu fuar gösterdi ki rakamsal boyutları 200 milyon avroya ulaşan yatların hemen hemen hepsi Türkiye'de yapılmış. Bu da gurur verici." diye konuştu.
- "Yatlarımızın nitelikleri çok yüksekti"
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü Başkanı İskender Akbaş da söz konusu fuarda sergilenen ultra lüks yelkenli ve motor yatların en üst seviyede kalite ve işçiliğe sahip olduğunu dile getirdi.
"Marmaris Yacht Charter Show"un Türkiye'deki gemi ve yat inşa sektörünün kalitesini yurt dışındakilere göstermek için iyi bir fırsat olduğunu belirten Akbaş, "Yatlarımızın nitelikleri çok yüksekti. Fuara, yaklaşık 200 milyon avroluk bedelde yat katıldı. Bu çok ciddi bir rakam. Bu rakam yatların işçilik kaliteleri ve nitelikleri hakkında fikir sahibi olmamıza yeterli." dedi.
Söz konusu fuarda sergilenen yatların büyük çoğunluğunun Türkiye'de inşa edildiğine dikkati çeken Akbaş, Antalya Serbest Bölge'de imal edilmiş üç yatın da fuarda sergilendiğini, bunlardan bir tanesinin yurt dışındaki yarışlarda birincilik derecesi olduğunu anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler