• BIST 98.336
  • Altın 241,139
  • Dolar 6,2619
  • Euro 7,3535
  • Konya 17 °C
  • e-posta ile gelen büyük tuzak
  • ABD'li şirketler: Türkiye'ye güvenimiz tam...
  • "Bunun hesabı sorulacak..." FETÖ'cü emniyet müdüründen polislere tehdit!
  • e-posta ile gelen büyük tuzak
  • ABD'li şirketler: Türkiye'ye güvenimiz tam...
  • "Bunun hesabı sorulacak..." FETÖ'cü emniyet müdüründen polislere tehdit!

Anne ayının zorlu mücadelesi

Anne ayının zorlu mücadelesi
Kış şartlarında yuvasının dışında dünyaya getirdiği üçüz yavrularını tehlikelerden korumak için tekrar yuvaya almaya çalışan anne ayının mücadelesi Giresun'da kameralara yansıdı

ANKARA (AA) - Giresun Şebinkarahisar'da anne ayının yavrularını korumak için gösterdiği çaba kameralara takıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatı gözlemlerinde muhteşem görüntüler kaydetmeye devam ediyor.

DKMP Genel Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatı gözlemleri kapsamında, Giresun Şebinkarahisar'da bir anne ayının yavruları için verdiği zorlu mücadeleyi görüntüledi.

Alucra İlçesi Doludere Köyü'ndeki ormanlık alandan ağlama sesi şeklinde bir ses duyan DKMP ekipleri, sesin geldiği yöne doğru gittiklerinde anne ayı ve yavrularıyla karşılaştı.

Ekiplerin çektiği videoda, yoğun kış şartlarında yuvasının dışında dünyaya getirdiği üçüz yavruları tehlikelerden korumak için tekrar yuvaya almaya çalışan anne ayının mücadelesi yer alıyor. Görüntülerde, anne ayının yavrularını korumak için gösterdiği olağanüstü çaba dikkati çekiyor.

- Boz ayılar 35 yıl yaşıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca verilen bilgilere göre, halk arasında bozayı olarak bilinen kahverengi ayılar, tabiatta yaklaşık 20 yıl, kapalı ortamda ise 35 yıl kadar yaşayabiliyor. Ayılar 4-6 yaşında ergenliğe ulaşıyor, ancak 5 yaşından önce anne olamıyor.

Türkiye'de yaşayan ayılar genellikle iki yavru yapıyor. Nadir de olsa kameralara yansıyan görüntüde olduğu gibi 3 veya 4 yavru yaptıkları da oluyor. Yavrular genellikle Ocak veya Şubat ayında doğuyor. Doğduklarında gözleri kapalı ve çaresiz olan yavru ayıların, tabiatta tek başlarına hayatta kalmaları oldukça güç. Bu nedenle bu dönemde, anne koruması ve şefkatine oldukça fazla ihtiyaç duyuyorlar.



AA

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim