Anket sorusuna şok yanıt: Biz yaptırmadık!

Anket sorusuna şok yanıt: Biz yaptırmadık!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Tezcan'dan 2. tur anketleri sorusuna şaşırtıcı bir yanıt geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan, CNN TÜRK'te Hafta Sonu programına katılarak Doğan TV Ankara Temsilcisi Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı.

Tezcan, 'Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile görüşecek mi?' sorusuna "Öyle bir planımız yok. Sayın Gül hakkında bir şey söylemem spekülatif olur. Biz CHP içinde aday çıkaracağız, başka bir yerden aday arayışı içerisinde değiliz" dedi.

Tezcan'ın değerlendirmelerinden öne çıkanlar şöyle:

- Kılıçdaroğlu aday olmazsa siyaseten iddiasını kaybetmiş olmaz mı?

Pehlivan tefrikası yazma niyetimiz yok, tarih yazma niyetimiz var. Huzura, adalete, barışa ihtiyacımız var. Bunun için de siyasetin kutuplaşmasını reddediyoruz. Birinci turda aday seçilir ona göre yürürüz. Parlamento seçimleri de var. Bu çerçevenin sağlıklı işleyebilmesi için Meclis seçimlerinde de ittifakı ortaya çıkarıyor. "İlkeler ittifakı" diye sayın genel başkanımız söyledi. Toplumsal barış projesini inşa edecek bir ittifaka ihtiyaç var. Cumhurbaşkanı adayını da bu göreve uygun şekilde düşünüp sandıktan çıkma kombinasyonlarını da hesap ederek yürümek mümkün. Ben 25 Haziran sabahı ikinci tura kalsa bile ben Türkiye'nin bambaşka bir sabaha uyanacağına inanıyorum... Veya birinci turda biter bu iş.

- Sayın Akşener ikinci tura kalırsa destekler misiniz?

İkinci tura, birlikte hareket eden adaylardan biri kalırsa tabi ki destekleyeceğiz. Sayın Akşener de olabilir başka bir aday da olabilir. Demokrasiyi isteyenler ayrı adaylar çıkardıklarında bunlardan biri ikinci tura kalırsa kuşkusuz destek verecektir.

- Sayın Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül ile görüşecek mi?

Öyle bir planımız yok. Sayın Gül hakkında bir şey söylemem spekülatif olur. Biz CHP içinde aday çıkaracağız, başka bir yerden aday arayışı içerisinde değiliz.

- Diyelim ki aday oldu ve ikinci tura kaldı. Destekler misiniz sayın Gül'ü?

Biz belirtilen şartlar içinde üstünde uzlaşılan adaylardan ikinci tura kim kalırsa destekleriz. Doğal olarak partiler içerisinde ilkeler ittifakı yaptığınız adayı desteklersiniz. Demokrasiden yana olan adayı destekleriz.

- İkinci tura kalırsa Akşener'i Kılıçdaroğlu'ndan daha başarılı gösteren araştırmalar var. Sizin de araştırmalarınız var mı?

Biz yaptırmadık. Sonuçta ikinci tura kim kalırsa kalsın demokrasiyi temsil eden adaya destek vereceğimeze dair kuşku yok.

- HDP ile de ittifak olabilir mi?

En geniş mutabakatın sağlanması lazım. HDP içinde, dışında olsun diye ayırma lüksümüz yok.