Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

İHKİB Başkanı Tanrıverdi:- "Terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemi en kısa sürede aşacağımıza yürekten inanıyorum"- BMD Başkanı Kariyo:- "Hain saldırıların tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacağına, bu topraklar üzerinde kardeşçe ve özgürce

İSTANBUL (AA) - İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemin en kısa sürede aşılacağına yürekten inandığını belirtti.

Tanrıverdi, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'yı 5 ayda üçüncü kez hedef alan terör saldırısını kınadı.

Tanrıverdi, "Dün olduğu gibi bundan sonra da yaşanabilecek terör eylemlerinin hiçbir koşulda bizleri yıldıramayacağının bilinmesi gerekiyor. Etle tırnak, yağmur ile toprak gibi iç içe geçen, yüz yıllardır bir arada yaşayan insanlarımızı parçalamaya, bölmeye hiçbir zaman güçleri yetmeyecek. Terör karşısında daha çok kenetlenip, bu zorlu dönemi en kısa sürede aşacağımıza yürekten inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo ise tek amacı toplumsal birlikteliği ve huzuru bozmak olan hain saldırılara, Ankara’da bir yenisinin daha eklendiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Güzel Türkiye'mizin ve değerli cumhuriyetimizin bireyleri olarak, bu tür hain saldırıların tek bir yurttaşımızı bile sarsamayacağına, bu topraklar üzerinde kardeşçe ve özgürce yaşama iradesine en ufak bir zarar veremeyeceğine yürekten inanıyorum. İşte bu nedenle her şeyimizi borçlu olduğumuz yurdumuza sahip çıkmakta ve onu korumakta sonuna kadar kararlıyız. 100 yıla yakın süredir bu ülkenin temel harcı olan kardeşliğimizin ve beraberliğimizin zarar görmesine asla izin vermeyeceğiz.

Teröre inat Türkiye'nin her noktasında gündelik yaşamımızı cesaretle sürdürecek, dünyanın yüzlerce ülkesinde, yurdumuzu yüceltme azmimizi daha da bilenerek hayata geçireceğiz. En büyük imkansızlıklar içinden cumhuriyetimizi kurup onu bugünlere ulaştıran bir ulusun, terör karşısında zaafa düşeceğini sanmak en büyük yanılgıdır. Aksine bu alçak terör saldırıları, birbirimize daha da kenetlenmemize hizmet edecek, kardeşliğimizi ve beraberliğimizi daha da pekiştirecektir."


- "Güvenpark’ta sönen yaşamlar, Türkiye'mizin geleceğine ışık olacak"


Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat da Türkiye'yi bir kez daha derin acıya boğan terörü lanetlediklerini aktararak, "Onlarca vatandaşımızı aramızdan çekip alan saldırılar, halkımızın bütünlüğünü bozmaya yetmeyecek. Buna en başta Türk'ü, Kürt'ü ile insanımız izin vermeyecek. Güvenpark’ta sönen yaşamlar, Türkiye'mizin geleceğine ışık olacak. Belki belli bir dönemi kapsayacak terör saldırılarının acısını içimizde hissedeceğiz. Ancak ne terörü yönetenler ne de teröristler hiçbir zaman kazanamayacak" ifadelerini kullandı.


- "Saldırılar ülkemizdeki kardeşlik ortamını yok edemeyecek"


Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Hüseyin Çetin de derin üzüntü içinde olduklarını belirtti.

Birlik ve beraberliğe kasteden bu tür saldırıları şiddetle kınadıklarını ifade eden Çetin, "Bugün yüreğimiz yitirdiğimiz canlar için sızlıyor. Türkiye'yi, Orta Doğu’nun şiddet batağına çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Özellikle Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinde yaşanan saldırılar ülkemizdeki kardeşlik ortamını yok edemeyecektir. Bu hain eylemleri planlayanlar, hiçbir zaman umduklarını bulamayacak, mutlaka kaybedecekler" görüşünü de paylaştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler