Ankara'daki terör saldırısına sanatçılardan tepkiler

Ankara'daki terör saldırısına sanatçılardan tepkiler

Halk müziği sanatçısı Esat Kabaklı:- "Kürt kardeşlerimiz destek vermedi bunlara. Bu kardeşlik duygularını pekiştirmek için bir an evvel bu şer odaklarının bitirilmesi lazım"

İSTANBUL (AA) - Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı, Ankara'da meydana gelen terör saldırısı dolayısıyla yaşadığı üzüntüyü paylaşarak, "Kürt kardeşlerimiz destek vermedi bunlara. Bu kardeşlik duygularını pekiştirmek için bir an evvel bu şer odaklarının bitirilmesi lazım" dedi.

Kabaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Acımız o kadar çok ki ben bu acılara dayanamıyorum. Terörle mücadele daha sert olmalı. İçimiz soğumuyor. Başka ülkelerde daha sert davranıyorlar. Biz küçük devlet değiliz. Kınamakla, lanetlemekle bitmiyor. Acımamak lazım. Bombacının taziyesine katılan adam Meclisteyse neyi anlatayım. Bir belediye başkanı hendek kazdırmak için iş makinesini gönderiyorsa orada durmamalı" ifadelerini kullandı.

Esat Kabaklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletimiz güçlü. Bundan dolayı en ufak tereddütüm yok. Askerim de polisim de devletim de terörle mücadele edebilir, ben buna inanıyorum. 1980 öncesini yaşamış bir milletin artık tecrübeleri var. Birbirine düşmüyor kimse. Kürt kardeşlerimiz destek vermedi bunlara. Bu kardeşlik duygularını pekiştirmek için bir an evvel bu şer odaklarının bitirilmesi lazım. Bizi kışkırtamıyorlar, birbirimize düşüremiyorlar. Bunu başaramadıkça da çıldırıyorlar. Acı çekiyoruz ama başaramayacaklar."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler