Ankara'daki FETÖ soruşturması

Ankara'daki FETÖ soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Sağlık Bakanlığı çalışanlarının da olduğu 10 kişi tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski Sağlık Bakanlığı çalışanlarının da bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 7 eski Sağlık Bakanlığı çalışanı, 6 eski askeri personel ile esnaf ve mali müşavirlerin de bulunduğu 18 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren şüphelilerden 8'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 10'u ise tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.

Hakimliklerce sorgulanan zanlılardan 4 eski Sağlık Bakanlığı çalışanı, 4 eski askeri personel, 1 öğretmen ve 1 pazarlamacı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

- ByLock kullandıkları tespit edilmişti

Eski Sağlık Bakanlığı çalışanı şüphelilerin, Bakanlığın merkez teşkilatında farklı birimlerinde görev yaptıkları ve FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra olağanüstü hal (OHAL) kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kurumdan ihraç edildikleri öğrenildi.

Kriptolu haberleşme programı "ByLock" uygulamasını kullandıkları tespit edilen eski Sağlık Bakanlığı çalışanı 13 kişiden 7'si geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler