Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı

Almanya Savunma Bakanı Leyen: - "Türkiye ile mevcut görüş ayrılıklarına rağmen çok sağlam ve çok yönlü ilişkilere sahibiz"

BERLİN (AA) - Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Almanya Federal Meclisinin (Bundestag) Ermeni iddialarına ilişkin kararı konusunda "Türkiye ile mevcut görüş ayrılıklarına rağmen çok sağlam ve çok yönlü ilişkilere sahibiz" dedi.

Bakan Leyen, Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP) üyeleriyle Berlin'de bir araya geldi.

Bir gazetecinin, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkileri, özellikle de askeri iş birliğini olumsuz yönde etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine Leyen, milletvekillerinin geçmişte yaşanan olaylarla ilgili olarak 100 yıl önce Osmanlı Devleti'nin müttefiki olan Almanya'nın sorumluluğunu da ele almak istediklerini, bu tür hesaplaşmaların Almanya'da eski bir gelenek olduğunu ifade etti.

Meclis kararının da bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini belirten Leyen, "Türkiye ile mevcut görüş ayrılıklarına rağmen çok sağlam ve çok yönlü ilişkilere sahibiz. Bu konuda görüş ayrılığı olabilir ancak ileriye yönelik bir bakışla iyi bir iş birliği de mevcuttur" dedi.

Leyen, aylardan beri Türkiye ile çok sıkı bir iş birliği içinde olduklarını, geçen yılın Aralık ayı başında ilk Tornado tipi keşif uçaklarının İncirlik üssüne gönderildiğini, Ocak ayı başında da ilk uçuşlara başlandığını ve o günden bu yana da düzenli şekilde keşif uçuşları yapıldığını kaydetti.

Bazı bürokratik sorunların yaşandığını da ifade eden Leyen, "Her düzeyde yapılan çok sayıda ziyaretlerin ve görüşmelerin raporlarında gittikçe artan bir güvenden ve iyi somut bir iş birliğinden söz edilmekte" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler