AKSED, Aliya İzzetbegoviç'i Vefat Yıl Dönümünde Andı

AKSED, Aliya İzzetbegoviç'i Vefat Yıl Dönümünde Andı

Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 20. yıl dönümünde, Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, onun liderliğini, özverisini ve bilgeliğini rahmetle andı.

Aliya İzzetbegoviç Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 20. yıl dönümü vesilesiyle bir anma mesajı yayımladı. Günay, bu mesajda Aliya İzzetbegoviç'in sadece Bosna Hersek'e değil, tüm İslam toplumlarına öncülük ettiğini ve medeni dünyaya dersler verdiğini belirtti.

Günay'ın ifadelerine göre, Aliya İzzetbegoviç, İslam dünyasının son yüzyılının önemli devlet adamlarından ve entelektüellerinden biriydi. Müslüman Boşnak halkına ve diğer Balkan milletlerine önderlik etmekle geçen bir ömrün ardında, zorlu cezaevi yılları ve baskılara rağmen taviz vermeden inandığı değerler için mücadele etmiş bir lider olarak anıldı.

Günay'ın açıklamalarına göre, Aliya İzzetbegoviç, Balkanlarda Sırp ve Hırvat saldırganlığına karşı Boşnakların direnişini canlı tuttu ve halkının yaşadığı acıları dünyaya duyurdu. İzzetbegoviç'in cesur, inançlı ve azimli mücadelesi, onu sadece Müslüman toplumların değil, batı dünyasının da takdir ettiği bir figür haline getirdi.

Günay, Aliya İzzetbegoviç'in yaşamının, fikirlerinin ve mücadelesinin önemini vurgulayarak, Müslüman Boşnakların tarihi trajedilerini unutmamak gerektiğini ve Aliya İzzetbegoviç'in hatırasını canlı tutmanın önemini vurguladı. Ayrıca, Günay, Bosna Savaşı sırasında hayatını kaybeden Boşnak kardeşlere Allah'tan rahmet diledi.

Mesajının sonunda, Günay, son dönemde Filistin ve İsrail arasındaki gelişmelere de değindi ve İsrail'in Gazze'deki masum insanları hedef alan bombardımanını kınayarak Türkiye'nin mazlum halkların yanında olduğunu vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.