Aksaray'da çocuklara özel etkinlik

Aksaray'da çocuklara özel etkinlik

AKSARAY (AA) - Aksaray'da diş fırçalama etkinliği düzenlendi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce kent meydanında düzenlenen etkinlikte çocuklara sağlık...

AKSARAY (AA) - Aksaray'da diş fırçalama etkinliği düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce kent meydanında düzenlenen etkinlikte çocuklara sağlık kitabı, günlük defteri, diş macunu ve diş fırçası dağıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Kalite Birim Sorumlusu Aysel Bayrakçı, burada yaptığı konuşmada, diş sağlığının çok önemli olduğunu söyledi.

Özellikle çocuklarda bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini belirten Bayrakçı, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza özellikle diş sağlığına dikkat çekmek için sağlıklı çocuk dergisi, günlük defteri, diş macunu, diş fırçası ve çeşitli hediyeler dağıtıyoruz. Diş fırçalama tekniklerini, diş macununu nasıl kullanacaklarını anlatıyoruz. Bu anlamda standımıza yoğun bir ilgi var. Çocuklarımıza hediyeleri dağıtırken aynı zamanda eğitim vermeye de çalışıyoruz. Dağıtılan kitaplar da çocukların fiziksel aktiviteleri ve sağlıkla ilgili konular yer almakta. Biz eğitim olarak ne kadar kişiye ulaşırsak, o kadar sağlıklı nesiller yetişir. Önemli olan sağlık alanında yaşam standardını belirlemek ve farkındalık yaratmaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler