Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Arasında Zirveye Çıktı

Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Arasında Zirveye Çıktı

Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu'na göre, Akdeniz Üniversitesi uluslararası değişim programlarına en fazla öğretim elemanı gönderen üniversite olarak Türk üniversiteleri arasında birinci sırada.

Türkiye'deki üniversitelerin performansını değerlendiren "Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023," uluslararasılaşma kategorisinde Akdeniz Üniversitesi'ni birinci sıraya taşıdı. Rapor, 2022 yılında uluslararası öğrenci sayısının 260 bin 316'ya çıkarak 223 bin 978'den önemli bir artış gösterdiğini ortaya koydu.

Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Arasında Zirveye Çıktı

Uluslararası değişim programları kapsamında Türk üniversitelerinin etkileşimini değerlendiren rapora göre, 97 üniversiteye 1245 öğretim elemanı gönderilirken, 127 üniversiteden 2 bin 294 Türk öğretim elemanı yurtdışındaki üniversiteleri ziyaret etti. Bu alanda Akdeniz Üniversitesi, uluslararası değişim programları kapsamında yurtdışına 165 öğretim elemanı göndererek Türk üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. Toplamda 200'ün üzerinde öğretim elemanının uluslararası değişim programlarından faydalandığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi, Türk Üniversiteleri Arasında Zirveye Çıktı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, bu başarıya Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın liderliğinde alınan kararların etkili olduğunu vurgulayarak, "Uluslararasılaşma başlığı altındaki diğer göstergelerde yapacağımız iyileştirme çalışmaları neticesinde bu alanlarda da benzeri başarılar göstereceğimize inancımız tam" dedi. Turhan, üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak adına dünya genelinde düzenlenen eğitim fuarlarına katılımlarının ve bilgilendirme toplantılarının da önemli katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, Uluslararası Değişim Programları kapsamında yeni protokoller imzalayarak büyüme sürecine katkıda bulunduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.