AK Parti'de temayül yoklaması

AK Parti'de temayül yoklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu:- "Milletimize dokunacak, gönüllere girecek, görev aldığı yerlere vizyon ve hizmet konusunda her şeyini ortaya koyacak güçlü adaylarla yolumuza devam edeceğiz. Güçlü adaylar derken öyle flaş isimler, mark

KAYSERİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, "Milletimize dokunacak, gönüllere girecek, görev aldığı yerlere vizyon ve hizmet konusunda her şeyini ortaya koyacak güçlü adaylarla yolumuza devam edeceğiz. Güçlü adaylar derken öyle flaş isimler, marka isimleri kastetmiyoruz, bizim için güç milletin gönlüne girecek adaylar demektir." dedi.

AK Parti Kayseri İl Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kongre ve Spor Salonu'nda yerel seçimlere yönelik yapılan temayül yoklamasına katılan Sarıeroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti'nin ilk defa elektronik ortamda 81 ilde eş zamanlı temayül yoklaması gerçekleştirdiğini söyledi.

Sarıeroğlu, AK Parti'nin 16 yıl boyunca her alanda iddiasını ortaya koyduğunu, bugün de parti olarak teşkilatlarla bir demokrasi şöleni gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Sistemin Türkiye'de ilk kez uygulandığına dikkati çeken Sarıeroğlu, "81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde e- temayül sistemiyle bu süreçte teşkilatlarımızın aday adaylarıyla ilgili gönüllerinden geçen isimleri istiyoruz. Bu süreç gerçekten bizim için çok başarılı geçti. Kağıt israfının olmadığı, amcalarımızın, teyzelerimizin her yaştan kardeşimizin kolaylıkla içleri rahat olarak kullandıkları oylarıyla çok başarılı oldu. Bu bağlamda seçim işleri başkanlığımız tebrik ediyorum. İlkleri yapmak zordur ve risklidir, bu riskleri göze aldılar. Bugün tüm illerden aldığımız habere göre sistemin başarıyla işletildiğini görüyoruz. Kayseri'de de 16 ilçemizde ve 2 binin üzerinde delege ile bu süreci gerçekleştirdik." diye konuştu.

- "En doğru adaylarla yolumuza devam edeceğiz"

Sarıeroğlu, AK Parti'nin yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandığını vurgulayarak, "Bu süreçte tüm birimlerimizin ortak ve eş güdümlü çalışmasıyla hem teşkilatlarımızın hem vatandaşlarımızın görüşlerini alacağımız çok farklı mekanizmaları devreye soktuk. Vatandaşlarımıza SMS oylamalarıyla, telefonla, sahadaki ekiplerimizle mevcut belediye başkanları ya da bu süreçte kimi belediye başkanı olarak görmek istedikleriyle ilgili sorularımızı yönelttik." dedi.

Sadece seçim dönemlerinden değil her zaman AK Parti'nin sokaktaki vatandaşın söylediklerine kulak verdiğine işaret eden Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Yine AK Parti olarak anketleri düzenli olarak yapan bir partiyiz. Sadece seçim dönemlerinde değil, halkımızın her an ne dediğine kulak verdiğimiz için saha çalışmalarını düzenli olarak yapıyorduk. İnşallah bu süreçler, halkımızın söyledikleri, sokağın sesi ve teşkilatlarımızın bizlerden beklentilerini birleştirerek, en doğru, en güçlü adaylarla AK Parti ailesi olarak bu seçimde yolumuza devam edeceğiz. Başarılı olacağımıza inanıyoruz. Tüm siyasi partilere de aslında bugün uygulamaya koyduğumuz bu yeniliğin örnek olmasını temenni ediyoruz. Aslında gerçek çevreciliğin de bu olduğunu ifade etmem gerekiyor. Daha önce yaptığımız temayül yoklamalarından çuvallar dolusu belgelerle, kağıtlarla Ankara'ya dönüyorduk. Çok uzun süre okunuyordu, farklı tartışmalar söz konusu oluyordu şu an hiçbir şekilde kağıt kullanılmıyor. Manyetik kartlarını veriyoruz genel merkezden gelen arkadaşlarımız bilgisayar bilmeyen kişilere destek oluyorlar. Sahadan aldığımız geri dönüşümlerde de görüyoruz ki yeni sistem beğenilmiş durumda. Kayseri'de de çok başarılı geçti. Teşkilatımıza hazırlıklarından dolayı teşekkür etmek istiyorum. Çok düzenli bir sistem kurduk. Hiç yığılma olmadı, gelenler beklemeden çok sakin bir şekilde oyalarını kullandılar."

- "İnandığımız anda da peyderpey açıklayacağız"

Sarıeroğlu, aday belirleme sürecinin başında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu belirtti.

Vatandaşlarla çok farklı yöntemlerle irtibata geçtiklerini aktaran Sarıeroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat bu sürecin başında ve takipçisi. Son yoklamayı da bu hafta sonu yapıyoruz, bu sonuçlar da dikkate alınacak. İllerimizle alakalı belirli stratejilerimiz var. Bir strateji ekibimiz var. Bu süreçlerin değerlendirildiği komisyon var. Bu komisyonda anketler, sahadan gelen sonuçlar, temayül yoklamaları hepsi bir arada değerlendirilecek." değerlendirmesinde bulundu.

Gönüllere girecek adaylarla vatandaşın önüne çıkacaklarını anlatan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi burada yaptığımız yoklamada sadece isim istemiyoruz, mevcut belediye başkanlarımızla ilgili 4 sorudan oluşan bir anketimiz var. Memnuniyeti de ölçüyoruz. Bunlara da bakıldıktan sonra bütüncül bir şekilde adaylarımızı belirleyip bununla ilgili de stratejimizi yine Sayın Cumhurbaşkanımız ve ilgili birimlerimiz ortaya koyacaklar. Belki bir kısmı önceden açıklanabilir, sonrasında bir kısmı açıklanabilir. Bu hafta içerisinde hepsi netleşecek. Bizim bu aşamada önem verdiğimiz en önemli konu adaylarımızın tevazu sahibi olması. Milletimize dokunacak, gönüllere girecek, görev aldığı yerlere vizyon ve hizmet konusunda her şeyini ortaya koyacak güçlü adaylarla yolumuza devam edeceğiz. Güçlü adaylar derken öyle flaş isimler, marka isimleri kastetmiyoruz, bizim için güç milletin gönlüne girecek adaylar demektir. Samimiyeti ile fark yaratacak arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Bu arkadaşlarımıza inandığımız anda da peyderpey açıklayacağız. Yaklaşık 2 aydır saha ölçümleri, analizleri yapıyoruz. İnşallah 31 Mart seçimlerinde de daha fazla ilimize AK Parti hizmetlerine getirmeyi planlıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :