AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Rusya Federasyonu ile gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz"- "Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300'leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı?"- "FET

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rusya Federasyonu ile gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz." dedi.

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, son dönemde Avrupalı bazı çevrelerin ekonomi silahına daha önem vermeye başladıklarını gördüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "FETÖ soruşturmalarıyla ilgili rutin bir işlemi büyütüp işi Alman firmalarıyla ilgili 'kara liste' oluşturulduğu iddiasına kadar vardılar. Meselenin ne olduğu kendilerine izah edildi. Yaşanan iletişim sorunları ortadan kaldırılmıştır. Yine de Alman politikacıların bu meseleyi tırmandırma eğiliminde oldukları anlaşılıyor. Buna karşılık bu ülkenin firmalarının politikacılarından daha akıllı, daha vizyon sahibi, daha ferasetli olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

İş dünyasından gelen sinyallerin, mevcut faaliyetlerin ve yeni yatırımların kesintisiz sürdüğüne işaret ettiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye'deki Alman firmalarından hiçbiriyle ilgili ne bir soruşturma ne bir kovuşturma olmadığının altını çizdi. Erdoğan, "Bu bir yalandır, bu bir hedef saptırmadır. Şimdi 'Birlikte araştıralım' diyorlar. Buyrun araştırın, firmalarınıza sorun, nerede ne varmış? Eğer bulabiliyorsanız getirin bize gereğini yapalım." diye konuştu.

Şehir hastanelerine de değinen Erdoğan, İstanbul'daki İkitelli Şehir Hastanesinin kredi anlaşmasını İstanbul'da imzaladıklarını, hastanenin inşaat çalışmalarının 36 ayda bitirileceğini anlattı.

Derenin yatağında aktığını, suyu yatağından saptırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getiren Erdoğan, "Bu tür hamlelerle köşeye sıkışmak bir yana savunma sanayisi gibi stratejik alanlarda kendimizi tarihimizde hiç olmadığı kadar geliştirme imkanı bulduk. 'Kötü komşu insanı mal sahibi eder' derler ya, eskiden daha kolay ve çabuk olduğu için dışarıdan aldığımız savunma sanayisi ürünlerini artık büyük ölçüde kendimiz üretiyor ve geliştiriyoruz. Çözmek üzere olduğumuz birkaç kritik mesele daha var. Onları da hallettiğimizde artık temel savunma sanayisi alanlarında kimseye ihtiyacımız kalmayacak." dedi.

- "İnşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar ziyareti dönüşünde bir basın mensubunun, "S-400 füzeleriyle ilgili Rusya ile anlaşma yapılırsa ABD ile Türkiye arasında gerilime neden olur." dediğini aktardı.

Bu konu hakkında kendi düşüncelerinin sorulmasına karşılık, "Neden gerilime neden olsun?" cevabını verdiğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bir ülke kendi güvenliği ile alakalı tüm imkanların en ideal şekilde arayışı içindedir, yapmak durumundadır. Hele hele ortak üretim imkanı olduğu zaman tercih sebebidir. Ama biz yıllardır ABD ile bu tür şeylerde istediğimizi yapamıyorsak, alamıyorsak arayış içerisinde olmak durumundayız ve bunlar bu arayışın bir ürünüdür. Yıllardır bir NATO ülkesi olan Yunanistan S-300'leri kullanıyor. Niye sesleri çıkmadı? Türkiye olunca niye rahatsız oluyorlar? Biz, Rusya Federasyonu ile bu konuda gerekli adımları attık, imzalar atıldı ve inşallah S-400'leri ülkemizde göreceğiz. Bunların ortak üretimiyle de süreci işleteceğiz."

- "OHAL terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil"

Erdoğan, artık Türkiye'nin insansız hava aracını üretir hale geldiğini, bunun ihracına yönelik hazırlık içinde olunduğunu belirtti.

Türkiye'nin bu adımları atmak durumunda olduğunu vurgulayan Erdoğan, Avrupalı, Körfez, Güney ve Doğu Asya bölgelerindeki yatırımcılara da şöyle seslendi:

"Türkiye tüm uluslararası normları karşılayan hukuk sistemi, yüksek kar vadeden potansiyeli, aydınlık geleceğiyle buyrun sizleri de bekliyor. Ulaşımda, enerjide, sanayide, teknolojide, müteahhitlikte, sağlıkta, eğitimde diğer tüm alanlarda ülkemizin tüm imkanları uluslararası yatırımcıların da emrindedir. Hiçbir zaman 'sadece kendimiz kazanalım' demedik. Ne Afrika'ya ne Avrupa'ya ne Ortadoğu'ya ne Balkanlara ne de diğer bölgelere giderken, oralardan yatırımcıları davet ederken böyle bir düşünce içinde olmadık. Yani hiçbir zaman muhataplarımızı pazar, kendimizi de pazarlayan olarak görmedik. 'Gelin birlikte kazanalım' dedik. Hep 'kazan-kazan' dedik. Hamdolsun şu ana kadar bunun tersi bir örneği kimse gösteremez.

Türkiye'deki OHAL'i bahane ederek karalama kampanyaları yapanlar, dikkat ederseniz zaman zaman benzer uygulamalara başvuran Avrupa ülkelerini, ABD'yi, diğer devletleri asla zikretmezler. Kaldı ki biz, devlet olarak bir OHAL kararı alıyoruz. Kaldı ki Avrupa'da eyaletler OHAL kararı alıyor. Sesiniz çıkıyor mu? Bizde olunca niye rahatsız oluyorsunuz? Kaldı ki bizde OHAL, terör örgütlerine yöneliktir, şirketlere yönelik değil. Buna rağmen hala bizi tehdit etmekten geri durmuyorlar. Buradan açıkça ifade ediyorum; Türkiye'yi ambargo tehditleriyle korkutacağınızı sanıyorsanız önce kendinizin çok daha büyük bir bedeli göze almanız gerekir. Türkiye sadece Türkiye değildir. Bu ülkenin ve milletin arkasında Avrupa'nın her ülkesinden Asya'nın en ücra köşesine kadar dünyanın her yerinden insanların duası, desteği, ümidi vardır."

(Sürecek)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :