AK Parti Konya İl Teşkilatı cezaevini ziyaret etti

AK Parti Konya İl Teşkilatı cezaevini ziyaret etti

AK Parti Konya İl Teşkilatı Konya Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkûmlarla bir araya geldi

Arat; “gönüllerinize dokunmak ve aramızda gönül köprüleri kurmak istedik”

AK Parti Konya İl Teşkilatı, Konya Kapalı Cezaevi’ni ziyaret ederek burada kalan mahkûmlarla bir araya geldi. İl Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilen programda çeşitli kurslarda başarılı olan mahkûmlara sertifikalarının yanı sıra İl Başkanlığı tarafından Kur’an – ı Kerim ve çeşitli dini kitaplar hediye edildi. Programda konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat amaçlarının gönüllere dokunmak olduğunu ifade ederek; “Bu güzel ayda burada kalan kardeşlerimizin gönüllerinde köprü kurmak istedik” dedi.

Konya Kapalı Cezaevi’nde kalan mahkûmların bugün özel konukları vardı. AK Parti İl Teşkilatı Sosyal İşler Birim Başkanlığı, mahkûmları ziyaret ederek Ramazan ayında onlarla gönül köprüleri kurmayı amaçlıyor.

Ziyaret programına AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Cezaevi Müdürü Yusuf Kafadar, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile İl ve İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri ile mahkumlar katıldı.

Kur’an – ı Kerim tilaveti ile başlayan program daha sonra Cezaevi Müdürü Yusuf Kafadar’ın kurum ve çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle devam etti.

Arat; “Gönüllerinize dokunmak istedik”

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, rahmet ve mağfiret mevsimi olan bu kutsal ayda, manevi güzellikleri hep beraber yaşayıp birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, böylesi kutsiyeti yüksek bir ayı en iyi şekilde değerlendirebilmek, bu ayın bereket ve feyzinden istifade edebilmek için bu programı düzenlediklerini söyledi. Başkan Arat; “İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığımızın hazırladığı bu programımızda ‘Gönüllere Dokunmak’ ana fikri ile hareket ettik. Konuşarak değil, gönül dili ile anlaştığımız huzur ayında, mahkûm kardeşlerimizin gönüllerindeki duygulara ortak olmaya geldik, paylaştıkça artan duygular ile sevgiyle, hoşgörüyle bu kutsi ayın maneviyatını doyasıya solumak adına Sosyal İşler Birimimiz tarafından organize edilen bu program ile mahkum kardeşlerimizin gönüllerine dokunmayı ve gönüllerinde köprü kurmayı istedik.

Ramazan ayı, ayet-i kerimede de ifade buyrulduğu gibi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerîm’in indirildiği bir aydır. Dolayısıyla Ramazan ve Kur’an birlikteliği, mü’minlerin Ramazan’da yaptıkları ve yaşadıklarıyla onların inanç ve ruh kökleriyle yeniden buluşmalarını sağlayacağına işarettir. Bu vesileler ile bir gönle sevinç koymanın hâsılı bir yaraya merhem olmanın gayreti içinde bugünkü programımızı düzenlemiş bulunmaktayız. Her şey Allah'ın belirlediği bir kader üzere yaşanır. Bunun bilincinde olan mümin de, en olumsuz şartlarda, en sıkıntılı gibi görünen durumlarda bile Allah'ın rahmetinden ve yardımından ümidini kesmez. Zorluklara sabreden, Allah'tan umudunu kesmeyen ve hiçbir şartta Allah'ın hükümlerinden taviz vermeyenler hem dünyada hem de ahirette müjdelenmişlerdir. Gönüllere dokunurken ümidimizin tükenmemesini sizlere hatırlatmak istiyorum. Unutmayalım ki, ümitvar olmak aynı zamanda kişinin imanının da bir göstergesidir. İnsan imanı ölçüsünde Allah'tan umut eder. Allah'ın her şeye gücü yeter” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından cezaevinde düzenlenen çeşitli kurslarda başarılı olan mahkumlara sertifikaları verildi. Sertifikaların yanı sıra AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı, mahkumlara Kur’an – ı Kerim, çeşitli konularda kitaplar ile mahkumların çocuklarına ayakkabı hediye etti.