AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"(Çocuk istismarını önleme komisyonu) Biz de bu komisyonda neler yapılması gerektiği noktasında çalışmalara devam ediyoruz. Cinsel istismara, kadına şiddette sıfır tolerans diyoruz"

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, bakanlardan oluşan çocuk istismarını önleme komisyonuna ilişkin, "Biz de bu komisyonda neler yapılması gerektiği noktasında çalışmalara devam ediyoruz. Cinsel istismara, kadına şiddette sıfır tolerans diyoruz." dedi.

Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Nikah Sarayı'nda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bir eş, anne ve evlat olarak kadınlara rol model olmak için çok yoğun çalışmak zorunda olduğunu belirtti.

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın toplumun bütün kesimlerine yönelik çalışmalar yaptığını hatırlatan Çalık, özellikle kadınlara yönelik çalışmalara da ağırlık verildiğini ifade etti.

Çalık, iktidarda oldukları sürede kadının iş gücüne katılımını arttırdıklarını, okullaşmasını ve yüksek okullara devamını sağladıklarını ve istihdamdaki sayılarını yüzde 29,5'e çıkardıklarını söyledi.

Kadına şiddetle mücadelede yasal düzenlemeler yaptıklarını anımsatan Çalık, Anayasa'ya ise 'Kadınlara pozitif ayrımcılık yapılması eşitlik ilkesine aykırı değildir.' cümlesini eklediklerini aktardı.

Yasal düzenlemelerde şiddete sıfır tolerans dediklerinin altını çizen Çalık, şöyle konuştu:

"Son günlerde hepinizin dikkat kesildiği ve bu konuda hassasiyet geliştirdiğiniz cinsel istismarla mücadele için de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 6 bakanımızın olduğu bir komisyon kuruldu. Biz de bu komisyonda neler yapılması gerektiği noktasında çalışmalara devam ediyoruz. Cinsel istismara, kadına şiddette sıfır tolerans diyoruz."

Hedeflerinin kadını güçlendirmek olduğunu bildiren Çalık, güçlü kadının güçlü toplum anlamına geldiğini dile getirdi.

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Erkek işsizse, eve yeteri kadar para gelmiyorsa bu erkekte gelir hıncını karısından alır.' dediğini anlatarak, "Ben şiddete sıfır tolerans diyen bir liderden... Şiddeti mazur gösteren bir genel başkana, takdiri sizin değerli yüreklerinize bırakıyorum. Kadın başımızın tacı, yüreğimizin en güzel köşesindeki yerini adı. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nüzü bir kez daha kutluyorum." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :