AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

"AK Parti 15 yıllık millete hizmet hikayesinde en önemli adımlarını sosyal politikalarda attı"

BALIKESİR (AA) - AK Parti̇ Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti'nin 15 yıllık millete hizmet hikayesinde en önemli adımlarını sosyal politikalarda attığını belirtti.

Çalık, partisinin İl Başkanlığınca Balıkesir Öğretmenevi'nde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları" programı öncesinde gazetecilere yaptığı konuşmada, AK Parti döneminde vatandaşlara ayrım yapmaksızın sosyal yaşam desteği sağlandığını söyledi.

Balıkesir'de sosyal politikalarla ilgili 10 masa oluşturduklarını, bu masalarda değerlendirmeler yapacaklarını belirten Çalık, talep ve eksikleri tespit edeceklerini belirtti.

Çalık, Türkiye'nin AK Parti döneminde sosyal devlet ile tanıştığını dile getirerek, "AK Parti 15 yıllık millete hizmet hikayesinde en önemli adımlarını sosyal politikalarda attı. Sosyal politika denilince hepimizin aklına sadece dezavantajlı gruplara yapılan hizmetler gelir. Ama sosyal politikalar bilmeliyiz ki Türkiye'yi, 80 milyonu ilgilendiriyor." diye konuştu.

Bu politikaların, ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşları, hatta yurt dışından gelen göçmen, geçici barınma hakkı olan misafirleri de ilgilendirdiğini vurgulayan Çalık, şöyle devam etti:

"Sosyal politika ilk kurulduğumuz andan itibaren partimizin kısa, orta ve uzun vadeli programlarında, cümlenin öznesini insan olarak belirlemiş ve 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' demiş ve ilk günden itibaren sosyal adaleti, sosyal refahı sağlamak adına olmayan asosyal devleti yerine sosyal devlet anlayışı inşa etmek adına sosyal politikaları uygulamış. Türkiye Cumhuriyeti devleti Anayasa'da tarif edilirken milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak tarif edilir. Ama AK Parti iktidara gelmeden önce 2002'den önce sosyal devlet anlayışının olmadığını tahmin ediyorum sizler de hatırlarsınız. Geçmiş dönemlerde yaşanan aksaklıkları ve devletin vatandaşı sarıp sarmalama adına bıraktığı ne kadar boşluk varsa biz AK Parti, hükümet olarak ve devleti temsil eden bakanlıklarımız, yürütmedeki arkadaşlarımız sosyal politikalarda çok önemli adımlar attı."

Çalık, sadece sosyal politikalar değil eğitim, ulaşım ve sağlıkta atılan adımların 15 yıldır milletin her seçimde AK Parti'ye destek vermesine vesile olduğunu dile getirerek, "Benim özelikle altını çizmek istediğim hadise sosyal politikalarda ayırmış olduğumuz bütçe, vatandaşımız nezdinde çok ciddi kabul görmüş vaziyette." ifadelerini kullandı.

Program, daha sonra basına kapalı devam etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :