AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş:

"Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider sonrasında bu ülke her türlü koalisyona mahkum. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan sonrasında, bizim koalisyona mahkum kalmamamız için, Binali Yıldırım mı gelecek, Kemal Kılıçdaroğlu mu gelecek, Meral Akşener mi ge

AYDIN (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider sonrasında bu ülke her türlü koalisyona mahkum. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan sonrasında, bizim koalisyona mahkum kalmamamız için, Binali Yıldırım mı gelecek, Kemal Kılıçdaroğlu mu gelecek, Meral Akşener mi gelecek? Kim gelirse gelsin halktan yüzde 51 oyu alan yönetsin bu ülkeyi. Kafa karışıklığı yaşamayalım." dedi.

Ecertaş, Nazilli ve Efeler ilçelerinde, sivil toplum kuruluşları ve öğrencilerle bir araya gelerek halk oylaması hakkında bilgilendirmede bulundu.

Nazilli ilçesinde esnafla buluşan Ecertaş, Belediye Kültür Salonu'nda ilçe gençlik kollarınca düzenlenen "Genç Kürsü" programına, Efeler ilçesinde İl Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşlarıyla görüşüp ardından da Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda "Genç Kürsü" programına konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'nin darbelerle sürekli geriye götürülmek istendiğini anlatan Ecertaş, aynısının Recep Tayyip Erdoğan için de tekrarlanmak istendiğini fakat başarılı olunamadığını ifade etti.

Mevcut sistemin zararlarından bahseden Ecertaş, "Biz bunu genelde sürücü kursu örneğine benzetiyoruz. Sürücü kursundaki arabalarda sürücü koltuğunun yanındaki koltukta da fren ve debriyaj var. Onlar istedikleri zaman yan taraftaki sürücünün ne yaptığına bakmaksızın fren yapıp debriyajla vitesi küçültüp yükseltebiliyorlar. İstediği zaman şoför değiştirebiliyorlar." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın vesayetçilere karşı sürekli mücadele ettiğini vurgulayan Ecertaş, "Bu saçma sapan koalisyon sistemini bizim başımızda her türlü istikrarın bekçisi olarak tutmuşlar. Tayyip Erdoğan geldiğinde de sürücü kursu şoförüne de demiş ki 'Sus, kardeşim. Dokunmayacaksın.' Vesayet rejimlerini susturmuş. Yine de vesayet rejimleriyle uğraştı. Ama 2007 yılında o vesayet rejimini tümüyle sepetledi. Şu anda vesayet rejiminden bu ülkede çok az eser var, kimse yok gibi. Ancak unsurları hala burada. Debriyajla fren hala duruyor." ifadelerini kullandı.

Ecertaş, şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider sonrasında bu ülke her türlü koalisyona mahkum. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan sonrasında, bizim koalisyona mahkum kalmamamız için, Binali Yıldırım mı gelecek, Kemal Kılıçdaroğlu mu gelecek, Meral Akşener mi gelecek? Kim gelirse gelsin halktan yüzde 51 oyu alan yönetsin bu ülkeyi. Kafa karışıklığı yaşamayalım. Ama güçlü bir yasama ve güçlü bir yargı anlayışıyla yürütmenin önünü açalım."

Konuşmanın ardından Ecertaş, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Programa AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, Kadın Kolları İl Başkanı Seda Sarıbaş, Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Enes Yıldız da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler