AK Parti Gençlik Kolları 5. Bölge Toplantısı

AK Parti Gençlik Kolları 5. Bölge Toplantısı

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş: "Artık bu üst aklın Türkiye'de operasyon çekme zeminini sağlayan bu anayasal sistem, şuanda sayın milletvekillerimizin teklifiyle beraber inşallah bir daha geri gelmemek üzere kalkacak"

TRABZON (AA) - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, "Artık bu üst aklın Türkiye'de operasyon çekme zeminini sağlayan bu anayasal sistem, şuanda sayın milletvekillerimizin teklifiyle beraber inşallah bir daha geri gelmemek üzere kalkacak." dedi.

Ecertaş, Trabzon'da bir otelde düzenlenen AK Parti Gençlik Kolları 5. Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 1. Dünya Savaşı ile Türkiye'nin unutulmayacak zaferler elde ettiğini belirterek, "Bu topraklarda üst aklın insanları sürekli bertaraf edildi. Demokrat Parti iktidarı Adnan Menderes'le birlikte 10 yıl boyunca Türkiye'yi kalkınmaya daha müreffeh bir yer yapmak için çalışmalarını sürdürdü. Fakat üst akıl durmuyor. 1960'da 'yeter nereye kadar' dedi. Darbe ve idamla sonuçlanan hüzünlü bir son." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi kurmasının ardından herhangi bir tehdite yada saldıraya 'eyvallah' demediğine işaret eden Ecertaş, şunları söyledi.

"Parti kapatmaları, 367 Cumhurbaşkanlığı krizi, gezi tartışması, 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'da hain bir darbe kalkışması ancak bu vatanı milleti seven yerli ve milli ruhların başkomutanın yanında yer almasıyla birlikte bu halk 'kardeşim biz bu işlere izin vermeyiz' dedi. Sonuç itibariyle operasyon üstüne operasyon yapmasıyla bu üst akıl en sonda yapacak bir şeyi kalmadı. 'İndirin bunları, başlatmayın demokrasinize' diyen FETÖ diye bir araçları vardı, o araçları kullandılar. Maalesef ki o araçta onlar açısından bir sonuç getirmedi. Elhamdülillah, bugün biz bu toplantıyı yapabiliyorsak bunu Ömer Halisdemir'e ve diğer 247 tane şehidimize borçluyuz."

Ecertaş, üst akılın 300 yıldır Türkiye'de plan yaptığına dikkati çekerek, "Orada bu adamı yetiştireyim, o öyle arkadan saldırsın, bu içeriden saldırsın, sürekli plan sürekli bir proje ama sürekli unuttukları bir şey var. Bu millet iyi biliyor ki, istedikleri kadar oyun kursunlar, istedikleri kadar plan yapsınlar ama Rabbimin oyunu da planı da tuzakları da hepsinin üstündedir. O yüzden bu millet buna sahip çıktı. Artık bu üst aklın Türkiye'de operasyon çekme zeminini sağlayan bu anayasal sistem, şuanda sayın milletvekillerimizin teklifiyle beraber inşallah bir daha geri gelmemek üzere kalkacak." değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Trabzon Milletvekili ve MKYK Üyesi Ayşe Sula Köseoğlu ise önemli bir sürecin başlangıcında olunduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin sistemini yerine ve rayına oturtmak Türkiye'yi istikrar içinde istikbale taşımanın anahtarı olan bir düzeni gerçekleştirmek adına en fazla güç belki de gençliğe düşecek. Bu anlamda bu bölge toplantılarımız son derece anlamlı ve son derece önemlidir. Biz 15 Temmuz'da Türkiye'nin gençliğe bakışının nasıl değiştiğini gördük. Gelecekten ve gençlikten umudunu kesenlerin gençliğin geleceğe nasıl sahip çıktığını memlekete nasıl sahip çıktığını hep beraber gördük." ifadelerini kullandı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da Türkiye'nin 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra artık kendi yönetim modelini yeniden değerlendirme ihtiyacı hissettiğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdulkerim Buğra Şimşek, katılımcılara cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve anayasa değişikliği konularında sunum yaptı.

Toplantıya, 15 ilden AK Parti gençlik kolları başkanları ile yöneticiler katıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler