AGD, ‘Faiz’ konferansı düzenlencek

AGD, ‘Faiz’ konferansı düzenlencek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi tarafından “Helal Kazanç, Helal Gıda” ana başlığına Faiz Belası ve Çözüm Yolları Konferansı düzenlenecek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) - Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi tarafından “Helal Kazanç, Helal Gıda” ana başlığına Faiz Belası ve Çözüm Yolları Konferansı düzenlenecek. Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü’nün konuşmacı olarak katıldığı konferans 18 Ocak Cuma 20.40’ta Karahüyüklü İşhanı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Salonu’nda düzenlenecek. Program hakkında bir basın açıklaması yayınlayan  AGD - MGV Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Hem teşkilat mensuplarımızı, hem de toplumumuzu aslına döndürmek için çeşitli konferanslar düzenliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda İlahiyatçı Yazar Abdulaziz Kıranşal’ın katılımı ile ‘Yitirdiğimiz kavramlar’ konulu bir konferans düzenlemiştik. 18 Ocak Cuma günü de  Prof. Dr. İbrahim Halil Sugözü’nün konuşmacı olacağı Faiz Belası ve Çözüm Yolları Konferansı düzenliyoruz. Toplumumuzu ilgilendiren meseleler ile alakalı seminerlerimiz devam edecek. Dernek olarak çalışmalarımız devam ediyor. Siyer-i Nebi yarışmamızı tamamlayarak ödülleri sahiplerine verdik. Peygamberimizin hayatını okutmak adına bu çalışmalar sürüyor. Düzenleyeceğimiz konferansta toplumumuzun kanayan yarası faz bilası ele alınacak. Tüm halkımızı düzenleyeceğimiz konferansa davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

PROF. DR. İBRAHİM HALİL SUGÖZÜ KİMDİR?

1978 yılında Elazığ'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Elazığ'da tamamladı. Lisans derecesini Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. İktisat alanında araştırma görevlisi olunca Kamu Yönetimi alanındaki yüksek lisans eğitimini tamamlamadan iktisat alanında yeniden yüksek lisans eğitimine başladı ve doktorasını da aynı üniversiteden iktisat alanında tamamladı. Tez çalışmalarını, mahalli idareler lisans döneminde olmak üzere iç borçlanma ve kayıt dışı ekonomi konularında yaptı. 2009 yılından itibaren Şırnak Üniversitesinde Yardımcı Doçent olarak göreve başlamış, 2012 yılında Makro İktisat alanında Doçentlik unvanını, 2017 yılında ise Profesörlük unvanını almıştır. 2012 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Detroit Şehrinde bulunan Wayne State University’de misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur. Kayıt Dışı Ekonomi ve Devlet Borçları isimli iki kitabı, Elektronik Ticaret ve Bilgisayar Teknolojileri alanında ortak yazarlı üç kitabı, Elektronik ticaret ve haberleşme konusunda Çevrimiçi Haber Ağı isimli Patenti, Ulusal ve uluslararası makaleleri ve ESAM adına yayınlanmış yıllık ekonomik raporları bulunmaktadır. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi’nde (ESAM) Şube Başkanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Konya Teknokent ve Fırat Teknokent Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde bulunmuş olan bir bilişim firmasının 12 yıl süresince yöneticiliğini yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.