Adana'daki terör örgütü davası

Adana'daki terör örgütü davası

Terör örgütü El Kaide üyesi oldukları iddia edilen 7 sanığın 15'er yıl hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da terör örgütü El Kaide'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında 15 yıla kadar hapis cezası istenen 7 tutuksuz sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar A.Ö, E.S, M.İ, M.K, M.U, M.B. ve N.T. ile avukatları katıldı.

İddia makamı esas hakkındaki mütalaasında, sanıklar N.T, M.B, M.U, A.Ö, ve E.S'nin, El Kaide terör örgütünün ideolojisini benimsedikleri, kod isim kullandıkları, yurt içinde ve dışında bulunan diğer örgüt mensuplarıyla ilişki ve irtibatlı oldukları, aralarında ast-üst ilişkisine dayanan örgütlü bir yapı oluşturdukları, örgütsel içerikli ders, sohbet ve toplantı gibi etkinlikler düzenlediklerini aktardı.

Ayrıca sanıkların örgüt adına çatışma bölgelerine giderek silahlı faaliyet yürüttükleri, örgütsel görüşmelerle şifreli konuşmalar yaptıkları ve teröre finansman sağladıklarının tespit edildiğini aktaran savcı, 5 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını, M.K, ve M.İ'nin ise üzerine atılı suçu işlediğine dair kesin delil elde edilemediği için beraatini istedi.

İddia makamının mütalaası sonrası söz alan sanıklar, savunma yapmak için süre istedi.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler