Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

Eski ortağını tabancayla vurarak yaraladığı, kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da oto kiralama işi yaptığı eski ortağını tabancayla vurarak yaraladığı, kardeşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanığın yargılanmasına başlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık A.S. (34) ile tutuksuz yargılanan yeğeni O.S, müşteki Mehmet Salih (29), annesi Fehime ve babası Yusuf Aktürk ile taraf avukatları katıldı.

Sanık A.S, savunmasında olayda yaralanan Mehmet Salih Aktürk ile oto kiralama işi yaptıklarını belirterek, ortaklığın sona ermesinin ardından Aktürk'ün araç satışından kaynaklanan 35 bin liralık alacağını kendisine vermediğini iddia etti.

A.S, şunları kaydetti:

"Evime giderken eylemcilerin arasında bulunan Mehmet Salih, elindeki 75-80 santim uzunluğundaki sopayla üzerime geldi. Arabanın kapısını açmaya çalıştı. Özkan Aktürk de elindeki silahla üzerime doğru geliyordu. Bana ağır küfür ettiler. Arabadan inmeden vites kolunun yanındaki tabancamı alıp kendimi korumak için ateş ettim. Amacım, öldürmek ya da yaralamak değildi. Ben ateş etmesem, onlar beni öldürecekti. Yeğenim hiçbir şeye karışmadı."

Aktürk ise "A.S, benden 35 bin lira yerine 60 bin lira istiyordu. Ben bunu haraç olarak değerlendirdim. Karşılaştığımızda 'Hayırdır, beni öldürecekmişsin?' dedim. Aramızda 3-4 metre mesafe kalınca Ali, silahını çıkarıp ateş etti." diye konuştu.

Maktulün babası Yusuf ile annesi Fehime Aktürk, sanıktan şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Gülbahçesi Mahallesi'nde 9 Şubat'ta A.S, otomobilden Mehmet Salih ve kardeşi Özkan Aktürk'e (27) silahla ateş etmişti. Özkan Aktürk olay yerinde yaşamını yitirmiş, yaralanan ağabeyi Mehmet Salih Aktürk hastaneye kaldırılmıştı.

Cinayetin ardından yakalanan A.S, tutuklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler