ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma...

KIRIKKALE (AA) - AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ve MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararına tepki gösterdi.

Milletvekili Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Müslümanların ilk kıblesi olan kutsal mescid Harem-i Şerif'in yer aldığı Kudüs'ün, Müslümanların ortak davası ve onuru olduğunu belirtti.

Kudüs'ün statüsüne yönelik uluslararası hukuka aykırı çabaların sadece Müslümanların değil bütün insanlığın kalbine saplanmış bir hançer olacağını ifade eden Öztürk, ABD yönetiminin, uluslararası hukuku ve BM kararlarını hiçe sayan tek taraflı bu kararını kınadıklarını ve kabul etmediklerini kaydetti.

MHP İl Başkanı Baloğlu da terör örgütlerine verdiği desteğin izahını yapamayan ABD'nin, yeni bir sıkandala daha imza attığını dile getirdi.

Kudüs'ün Müslümanlar ve tüm İslam coğrafyası açısından kutsal bir mekan olduğuna işaret eden Baloğlu, şunları kaydetti:

"Kudüs, diğer dinler için de mukaddes kabul edilen ve uyum içinde yaşanan kadim bir şehirdir. ABD Başkanı, ülkesinde Yahudi lobisine ve iç siyasi unsurlara hoş görünme sevdası ile Ortadoğu'da bir fitili ateşleme yoluna gitmiştir. ABD, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi ve büyükelçiliklerin buraya taşınmasını istemesi ile Ortadoğu'nun kalbine hançer saplamaktır. Bir buçuk milyarlık İslam alemi bu duruma sessiz kalmaması gerekir. Ecdadımızın 400 yılı aşan bir süre hakimiyeti altında kalan Kudüs Türklerin adalet anlayışı ile huzur içinde yaşamıştır. Filistin, bu durum ve vaziyet altında yalnız bırakılmamalı ve Müslüman uyanmalıdır."

Baloğlu, ABD emperyalizmine boyun eğmeden her ferdin, bu hadsizliğe gereken tepkiyi göstermesi gerektiğini ve siyaset üstü düşünüp topyekün hareket etme mecburiyeti olduğunu ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler