ABD'li diplomat Thorne, Mısır'da

ABD'li diplomat Thorne, Mısır'da

KAHİRE (AA) - ABD Dışişleri Bakanı'nın ekonomiden sorumlu üst düzey Danışmanı David Thorne'nin, "Mısır'ın IMF'den kredi alması" yönündeki desteklerini...

KAHİRE (AA) - ABD Dışişleri Bakanı'nın ekonomiden sorumlu üst düzey Danışmanı David Thorne'nin, "Mısır'ın IMF'den kredi alması" yönündeki desteklerini dile getirdiği bildirildi.

Beraberinde ABD iş dünyası ve farklı alanlarda faaliyet gösteren 50 şirketin temsilcilerinden oluşan heyet ile Mısır'a gelen Thorne, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Thorne, Sisi ile görüşmesinde, "IMF ile vardığı kredi anlaşmasına destek verdiğimizi göstermek amacıyla Mısır'ı ziyaret etmek istedik." ifadesini kullandı.

Thorne, ABD'nin, anlaşmaya gerekli finansmanı sağlamak için büyük sanayi ülkeleri ile koordinasyon kurmak istediğini vurguladı.

Mısır, 3 yıllığına 12 milyar dolarlık kredi almak amacıyla 11 Ağustos'ta IMF ile uzmanlar düzeyinde anlaşmaya varmıştı. IMF Yönetim Kurulunun kredi talebini onaylaması için Mısır'ın 6 milyar dolarlık teminat göstermesi gerekiyor. Mısır Başbakanı Şerif İsmail, geçen hafta 6 milyar doların yüzde 60'ını temin ettiklerini açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :