ABD'de kişisel gelir ve harcamalar yükselişini sürdürdü

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar yükselişini sürdürdü

Ülkede kişisel harcamalar ocakta yüzde 0,2 arttı, beklenti yüzde 0,3 artış seviyesindeydi- Kişisel gelirler ise yüzde 0,4 artışla yüzde 0,3'lük beklentinin hafif üstünde açıklandı- Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi PCE fiyat endeksi ocakta aylık y

WASHINGTON (AA) - ABD'de kişisel harcamalar ocakta yüzde 0,2 ile beklentinin biraz altında, kişisel gelirler ise yüzde 0,4 ile beklentinin hafif üzerinde artarak yükselişlerini 11. aya taşıdı.

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, kişisel harcamalar ocakta önceki aya kıyasla yüzde 0,2 genişledi. Mart 2016’dan beri yükseliş eğilimini sürdüren harcamalara yönelik piyasa beklentisi ise yüzde 0,3 artış seviyesindeydi.

Öte yandan, yılın ilk ayında yüzde 0,3 artması beklenen kişisel gelirler yüzde 0,4 yükseldi. Ülkede kişisel harcamalar ve gelirler böylece üst üste 11 ay artmış oldu.

Raporda, ayrıca ABD Merkez Bankasının (Fed) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) fiyat endeksinin ocakta aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 1,9 arttığı bildirildi. Veriye ilişkin piyasa beklentisi aylık yüzde 0,5 ve yıllık yüzde 2 seviyesindeydi. Aynı dönemde çekirdek PCE fiyat endeksi beklenti paralelinde aylık yüzde 0,3 ve yıllık yüzde 1,7 yükseldi.

Analistler, ülkede yaklaşık bir yıldır aralıksız artan kişisel gelir ve harcamaların ekonomik büyümeyi desteklemeyi sürdüreceğini ve Fed’in yüzde 2 enflasyon hedefine emin adımlarlarla ilerlediği belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler