ABD'de ISM İmalat Endeksi beklentiyi karşılamadı

ABD'de ISM İmalat Endeksi beklentiyi karşılamadı

WASHINGTON (AA) - ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi nisanda 50,8'e gerileyerek beklentinin altında kaldı. ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan...

WASHINGTON (AA) - ABD'de ISM İmalat Sanayi Endeksi nisanda 50,8'e gerileyerek beklentinin altında kaldı.

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan İmalat Sanayi Endeksi, nisanda önceki aya kıyasla 1 puan azalarak 50,8 oldu. İmalat sektörünün üst üste iki ay genişlediğine işaret eden endekse yönelik beklenti 51,4 olarak öngörülmüştü.

Bu arada, mart ayına ilişkin ISM İmalat Sanayi Endeksi 51,8'de sabit bırakıldı. İmalat sektörü, martta eşik kabul edilen 50'yi aşarak son 6 ayın ilk genişlemesini kaydetmişti.

Analistler, uzun süre eşik seviyenin altında kalan ISM endeksinin mart ve nisanda daha pozitif seyretmesinin olumlu değerlendirirken, bu eğilimin kırılgan olabileceği uyarısında bulunuyor.

ISM İmalat Sanayi Endeksi, perakende, inşaat, kamu, sağlık ve finansal hizmetleri de içeren, toplamda 18 sektörden 300'ü aşkın şirket yöneticisiyle yapılan anket sonuçlarına göre hesaplanıyor. Endeksin 50 ve üzerinde değerler alması sektördeki genişlemeye, 50'nin altında kalması ise daralmaya işaret ediyor.

Bu arada, ABD'de yine bugün açıklanan nisan ayı PMI İmalat Sanayi Endeksi, 50,8 ile beklenti paralelinde gerçekleşti. Ayrıca, mart ayı İnşaat Harcamaları yüzde 0,3 artarak yüzde 0,5 seviyesindeki artış beklentisini karşılamadı.

Öte yandan, haftanın ilk işlem gününe yükselişle New York borsasında endeksler, verilerin ardından alış ağırlıklı seyrini sürdürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler