ABD ve Japonya'dan Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat

ABD ve Japonya'dan Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat

ANKARA (AA) - Japon ordusu, ABD donanmasına ait USS Ronald Reagan uçak gemisiyle Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat düzenledi.Japon haber ajansı Kyodo'nun...

ANKARA (AA) - Japon ordusu, ABD donanmasına ait USS Ronald Reagan uçak gemisiyle Güney Çin Denizi'nde ortak tatbikat düzenledi.

Japon haber ajansı Kyodo'nun haberine göre, Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetlerinin (MSDF) ABD donanmasıyla birlikte Güney Çin Denizi'nde yürüttüğü tatbikatta, Japonya'ya ait helikopter gemisi Izumo, savaş gemisi Sazanami ve ABD'ye ait USS Ronald Reagan uçak gemisi yer aldı.

Haberde, 3 gün süren tatbikatın Çin'in yapay ada ve askeri tesis inşa ettiği Güney Çin Denizi'ndeki egemenlik iddialarına karşı açık bir uyarı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Japon donanmasının en büyük helikopter gemisi olma özelliğini taşıyan Izumo ve Sazanami destroyeri, mayıs ayından bu yana ABD ve diğer ülkelerin donanmalarıyla Güney Çin Denizi'nde tatbikatlar düzenliyor.

Japon ordusu, ay başında ABD donanmasına ait USS Ronald Reagan ve USS Carl Vinson uçak gemileriyle birlikte Japon Denizi'nde tatbikata başlamıştı.

USS Ronald Reagan'ın bağlı olduğu ABD 7'nci Filosunun internet sitesinden yapılan açıklamada, Deniz Öz Savunma Kuvvetleri helikopter taşıyıcı gemisi Hyuga ve füze destroyeri Aşigara'nın katıldığı tatbikatın, "Hint Okyanusu ve Asya Pasifik'te müşterek çalışmayı ve harp hazırlığını geliştirmek için yapılan rutin bir eğitim faaliyeti" olduğu kaydedilmişti.

Japonya Güney Çin Denizi'nde herhangi bir hak iddia etmezken, Çin'in bölgede artan askeri varlığından endişe ederek uluslararası hukuka uygun davranılmasını talep ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler