9. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu

9. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu

Hamas Temsilcisi Salah:- ''Filistin halkı aslında bu savaşın başını çekiyor, arkasında ise büyük bir ümmet var. Bütün dünyadaki şerefli insanlar güçlerini Mescid-i Aksa için birleştiriyor. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesin bu mücadele için çalış

İSTANBUL (AA) - Hamas Temsilcisi Mahir Salah, savaşın başını çeken Filistin halkının arkasında büyük bir ümmet olduğunu vurgulayarak, dünyadaki bütün şerefli insanların çocuk, kadın, erkek, yaşlı demeden Mescid-i Aksa için güçlerini birleştirip mücadele etmesi gerektiğini belirtti.
Türk-Arap İlişkileri Merkezi ile Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği'nin beraber düzenlediği 9. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu devam ediyor.
Forumda konuşan Hamas Temsilcisi Salah, İslam ümmetinin Filistin'in yaralarını sarmak için elinden geleni yaptığını ve kendi ülkesindeki sıkıntıların yanı sıra, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için çaba sarf ettiğini söyledi.
Filistin ve Kudüs için mücadele ettiklerini ve Filistin halkıyla birlikte bu kuşatmayı ortadan kaldıracaklarını dile getiren Salah, ''Filistin halkı, aslında bu savaşın başını çekiyor, arkasında ise büyük bir ümmet var. Filistin halkı mübarek Kudüs’te direniş sergiliyor. O Kudüs ki Yahudileştirilmek için en çok çalışılan şehir. Bütün dünyadaki şerefli insanlar, güçlerini Mescid-i Aksa için birleştiriyor. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek demeden herkesin bu mücadele için çalışması lazım.'' diye konuştu.
Gazze’de yaklaşık 2 milyon insanın dışarıdan gelen yardımlar üzerine kurulu bir hayatları olduğuna, sularının büyük bir kısmının içilemez durumda olduğuna dikkati çeken Salah, buna rağmen Gazze'nin mücadelesini devam ettirdiğini anlattı.
Filistin halkının üçte birinin İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunduğunu, Filistinli birçok parlamenter ve meclis üyesinin de cezaevinde olduğunu ifade eden Salah, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yerleşimciler orada bir duvar örerek bölgeyi parçaladılar. Halk kendi ektiği tarlaya gidememekte. Halk zulme uğramakta, halkın yarısı işgal altında yarısı da dağınık bir şekilde kimliksiz yaşamaktadır. Kamplarda bulunan Filistinli kardeşlerimizin birçoğu zorlukla hayatını sürdürmektedir. Bizler gerçekten açlığa, susuzluğa, muhasaraya sabredebiliyoruz ama zulme asla sabredemiyoruz. Filistin davası, ümmetin birliğini gerçekleştirecek bir davadır. Bizler savaşın ve direnişin başını çekiyoruz. Hamas bütün alanlarda çalışmaktadır. Siyasi açıdan ve cihat açısından kendisini geliştirmiştir. Hamas ve Filistin halkı bir gün bile bu direnişini bırakmayacaktır. İşgal sürdüğü müddetçe direniş de sürecektir. Barışın yayılması ve kuşatmanın kalkması için elimizden geleni yapacağız.''
Salah, siyonizme karşı direniş sergilemek için, içte ve dışta bütün imkanları sunduklarını ve siyonizme çok iyi bir ders vereceklerini kaydederek, ''Bizler akademik ve iktisadi olarak hiçbir alanda siyonizmle ilişkiye girmeyiz ve girmiyoruz. Siyonizmin yaptıklarını bütün dünyaya anlatıyoruz. Bizler bu imana sahipken, düşmanımız kendi ülkesini koruma şek ve şüphesi içerisindeyken biz büyük bir güce sahibiz.'' ifadelerini kullandı.
- ''Bizim zaferimiz Türk kardeşlerimizin elinde''
Ürdün Müslüman Kardeşler Hareketi eski Genel Sekreteri Hemmam Said ise Müslümanlar için önemli olan Filistin meselesini konuşmak için tüm İslam ülkelerinden katılımcıların bir araya geldikleri bu toplantının hayırlı olması temennisinde bulundu.
Osmanlı Devleti'nin Siyonist hareketlere karşı Kudüs'ü en güzel şekilde savunduğunu ve koruduğunu hatırlatan Said, şunları kaydetti:
''Osmanlı'nın düşüşüyle Kudüs de düştü. Biz inşallah Kudüs'ü kurtuluşa erdireceğiz. Bizi burada Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, hükümetini ve halkını kutluyoruz. Ey Türk kardeşlerimiz! Bizim zaferimiz sizin elinizde olacaktır. Sıfıra ulaşmadan zirveye çıkılmaz. Biz zorlukları yeneceğimize inanıyoruz. Zirveye çıkacağız, bu çok yakındır. Zaferler kolaylıkla elde edilmez. Peygamber Efendimiz de çok zorluklar çekti. Bugün toplantıda bütün Müslüman ülkelerden katılımcılar var. Ümmetimiz bir araya geliyor. Peygamberimizin başlattığı yoldan gitmeye devam ediyoruz. Bizim Peygamber Efendimiz gibi Siyonizm'e karşı durmamız lazım. Filistin davası önemli bir meseleyi teşkil etmektedir.''
Tunus Meclis Başkan Yardımcısı Abdulfettah Moru da konuşmasında, Avrupa ülkelerinin insan haklarını koruduklarını söylediklerini fakat Filistin'de kadınların, çocukların ve yaşlıların öldüğünü belirterek, ''Ama biz biliyoruz ki ümitsizliğe kapılmamalıyız. Biz Allah’ın yolundan ayrılmazsak, mutlaka Kudüs’e gireceğiz. Sloganlarla, alkışlarla, protestoyla Kudüs’e giremeyiz. Bir plan yapmamız, irade oluşturmamız gerekiyor. Bu konuda gençlerimizi bilgilendirmezsek, plan yapmazsak, Kudüs kurtuluşa eremez. Biz onun için burada bulunuyoruz. El ele verirsek zafere ulaşacağız.'' diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler