8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

SİVAS (AA) - Sivas Medicana Hastenesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hastalara ve hastanenin çalışan kadınlarına karanfil dağıttı. Hastaneden...

SİVAS (AA) - Sivas Medicana Hastenesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hastalara ve hastanenin çalışan kadınlarına karanfil dağıttı.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Medicana Sivas Hastanesi Genel Müdürü Şerafettin Demiray ve Genel Müdür Yardımcısı Ersan Biçkicioğlu, hastane personelini çiçeklerle karşılayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Yatan hastaları ziyaret ederek çiçek takdim eden Demiray ve Biçkioğlu, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınlar için bir takım etkinlikler düzenleyeceklerini kaydeden Demiray, 260 bayan personel istihdam ederek kadınların sosyal hayata aktif olarak katılmasını sağladıklarını ve bu sayının artması için gerekli adımların atılacağını ifade etti.

Ayrıca Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla çeşitli kurumlara seminerler verildi.

Bu kapsamda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nadir Comart, Eczacılar Odası'na üye kadınlara seminer verdi.

Kadınların sigara içmemesi gerektiğine dikkat çeken Comart, katılımcılara çeşitli uyarılarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK) görev yapan bayan personele kadın sağlığı konusunda seminer verildi.

SGK konferans salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara önerilerde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Kerime Nazlı Salihoğlu, kadınların belirli aralıklarla sağlık taramasından geçmesi gerektiğini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler