"8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali"

"8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali"

Çok sayıda etkinliğin gerçekleştirileceği festival yarın başlayacak

İSTANBUL (AA) - "Şehir ve Sesler" temasıyla düzenlenen "8. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF)" yarın başlayacak.

Festivalde bu yıl yazar okumaları ve söyleşilerin yanı sıra edebiyat panelleriyle Fantazya ve Bilimkurgu Sanatçıları Derneği (FABİSAD) çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Ayrıca dijital edebiyat, şiir ve öykü etkinlikleri de festival programında yer alacak.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Sergi Salonu'nda yarın, Hakkı Ergök "Tanpınar'ın Mektupları Okunuyor", Alya Öztanyel ve Gamze Aydeniz, "Sesini Duyurabilen Gençler", Esra İlter Demirbilek, Gülşah Elikbank ve Seran Demiral "Masallar ve Çocuk Edebiyatında Fantazyanın Yeri", Bora Abdo, Faruk Duman, Neslihan Önderoğlu ve Sine Ergün "Yazarın sesi öyküye ne kadar yansıyor?" konulu etkinliklerde konuşacak.

KargaArt'ta ise Hakan Bıçakcı, Nermin Yıldırım, ​Seray Şahiner ve Sinan Sülün'ün katılımıyla "Kutuplaşan Türkiye'de Çok Sesli Dergicilik: OT", Altay Öktem, Barış Müstecaplıoğlu ve Gülşah Elikbank'ın katılımıyla da "Türk Edebiyatında Aykırı Sesler: Fantazya, Bilimkurgu ve Yeraltı Edebiyatı" konulu söyleşiler gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin uluslararası ilk edebiyat festivali olan İTEF'te İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde 4 yıldır devam eden "Yabancı Yazarlar Okullarda" projesi, öğrencilerle dünyanın dört bir yanından gelen yabancı yazarları buluşturmaya devam edecek. Adina Rosetti, Gulnar Hajo, Jim Smith, Mechthild Glaser ve Susanne Gervay etkinlik kapsamında 9 Mayıs'ta çocuklarla buluşacak.

Aynı gün Defne Ongun Müminoğlu, Sima Özkan Yıldırım ve Susanne Gervay de "Yeni nesil/teknoloji çağı çocuklarına kitabı sevdirmek" konulu söyleşi yapacak.

Beyoğlu Belediyesi ve KargArt'ın yanı sıra Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi, Erbulak Evi, İtalyan Kültür Merkezi, Kuzguncuk Nail Kitabevi ve Nevmekan da festival mekanları arasında bulunuyor.

Edebiyatseverler, etkinliklerin ardından müzik dinletilerine ve edebiyat performanslarına ücretsiz katılabilecek.

Festival, 15 Mayıs Pazar günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :