70 yıl sonra Kur'an öğrendiler!

70 yıl sonra Kur'an öğrendiler!

Ortaöğretim ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup Makedonyalı öğrenci kısa Selçuklu Sanayici İş Adamları Derneği'ni(SELSİAD) ziyaret ettiler

Kısa adı, ZOR olan ve Toplumsal Gelişim Derneği bünyesindeki öğrenciler,  Öğretmenleri,  Hacer Vesile Suluooca ile birlikte SELSİAD Kadın Kollarından sorumlu Başkan Yardımcısı Melâhat Ürkmez'i

ziyaret ettiler. Ziyarette  Makedonya'da 70 yıldır Kur'an-ı Kerim öğrenimi, öğretimi yapılmadığını dile getiren Suluooca "70 yıl aradan sonra ilk defa Kura'n-ı Kerim öğretilmeye başladı. Öğrencilerimize ayrıca Türkçe de öğrettik .Kur'an-ı Kerim okumayı ilk önce öğrenen 16 öğrencimize ödül olarak Türkiye gezisi hediye ettik" dedi.

İlk olarak İstanbul'a geldiklerini  sonrasında da Ankara'ya ulaştıklarını anımsatan Suluooca  "Şu anda bütün Türklerin başkenti olan Konya'yız.  NEÜbize ev sahipliği yapıyor. Sema gösterilerini izledik ve hayran kaldık. Konya bambaşka bir şehir. Hz. Mevlana'nın diyarında olmak, O'nun türbesini ziyaret etmek bizi manevi anlamda çok etkiledi" diye konuştu.

SELSİAD Kadın Kollarından sorumlu Başkan Yardımcısı Melâhat Ürkmez'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Soydaşlarımıza, Müslümanlara yapılan haksızlıklar artık dayanılmaz bir hal aldı. Şükürler olsun ki, öğrencilerimiz nereden geldiklerini iyi biliyorlar ve Yüce Kitabımızı öğrenmek için çabalıyorlar. Bu önemli bir gelişme" dedi.