5 Nisan Avukatlar Günü

5 Nisan Avukatlar Günü

KARAMAN (AA) - 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Karaman'da tören düzenlendi. Atatürk Parkı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının...

KARAMAN (AA) - 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Karaman'da tören düzenlendi.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan Karaman Barosu Başkanı Oktay Yılmaz, yargının kurucu unsurlarından biri olan ve bağımsız savunmayı özgürce temsil eden avukatların bu yıl da Avukatlar Günü’nü yine endişe ve tedirginlik içerisinde kutladıklarını söyledi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son yıllarda, arka arkaya gündeme getirilerek hayata geçirilen, hukuku ilgilendiren bir takım düzenlemeler, düzenlemeye hazırlanılan tasarılar, taslaklar nedeniyle yargı dünyası ve onun kurucu unsurlarından birisi olan avukatlar kaygılı ve endişelidir. Biz avukatlar, her zaman, her yerde ve her durumda sorumluluğumuzun bilincinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin en büyük güvencesi olan savunmanın temsilcileri, sevgili meslektaşlarımın Avukatlar Günü'nü kutluyorum."

5 Nisan Avukatlar Günü

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler