5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan:- "Çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır"

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Çevre konusunda atacağımız adımlar çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1972'de İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan kararla 5 Haziran'ın Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini anımsattı. AK Parti'nin her zaman çevreye duyarlı politika izlediğine dikkati çeken Karaaslan, partisinin 12 Eylül 2015'te yapılan 5. Olağan Kongresi'nde alınan kararla Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığının ihdas edildiğini hatırlattı.

Karaaslan, çevre ile ilgili politikaları belirlerken hedeflerini şöyle ifade etti:

"Tüm canlı varlıkları önceleyen, ekosistemi bütüncül bir bakış açısı ile değerlendiren, gelecek nesilleri gözeten 'sürdürülebilir yaşam' stratejileri oluşturmaktır. Amacımız, iklim değişikliği başta olmak üzere uluslararası çevre politikaları ile eşgüdümün sağlanması, çevresel duyarlılığı/bilinci oluşturmasına yönelik çalışmalar yapılması, koruma kullanma dengesini gözeten bir çevresel yaklaşımın benimsenmesi, çevre ve iklim dostu modern altyapı ve üstyapı kullanımlarını, enerji verimliliği uygulamalarını artırmaya ülke çapında yaygınlaştırılmasına yönelik politikaların oluşturulması ve teşviklerin geliştirilmesini sağlayacak çalışmaları hayata geçirmektir.

Yalnızca içinde yaşadığımız şehrimizi ya da ülkemizi değil tüm insanlığı ilgilendiren çevre politikalarımızı geliştirirken, iklim değişikliği, yeşil büyüme, geri dönüşüm, çevre hakları, biyoçeşitliliğin korunması gibi kavramlarla ilgili olarak ulusal ve uluslararası gelişmeleri takip ediyor, bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile ilişkileri güçlendirerek, özellikle çevre konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik proje ve kampanyalara imza atıyoruz."

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak Erzincan Refahiye'de yapacakları doğa yürüyüşü ile günün önemine dikkati çekeceklerini belirten Karaaslan, bu çalışmaların tüm Türkiye'ye yayılmasını sağlamak için partisinin gençlik kollarıyla yürüteceği "Çevre Hep Aklımda" projesinin lansmanını yapacaklarını aktardı.

Karaaslan, bu çalışmalarla gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçladıklarına işaret ederek, "Çevre konusunda atacağımız adımlar, çocuklarımızın geleceğine yapacağımız en önemli yatırım ve geleceğimizin güvencesi olacaktır." ifadesini kullandı.

Karaaslan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler