4 milyon kişiye müjde: GSS borçları siliniyor

4 milyon kişiye müjde: GSS borçları siliniyor

AK Parti'nin TBMM'ye sunduğu 80 maddelik torba yasa teklifi, önemli düzenlemeler içeriyor. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçları silinecek, nüfus idarelerinin hatalarının maliyeti vatandaşa yansıtılmayacak. İşte detaylar:

AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu 80 maddelik torba yasa teklifi ile önemli düzenlemelere imza atıyor. Yeni düzenleme, Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarından, nüfus idarelerinin hatalarına kadar çeşitli konularda önemli adımlar içeriyor.

GSS borçlarıyla ilgili getirilen düzenlemeyle, 1 Ocak 2014 öncesine ait ödenmemiş GSS primleri, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi alacaklar tamamıyla silinecek. Bu adım, milyonlarca vatandaşın sigorta borç yükünü hafifletecek.

Düzenleme, aynı zamanda Gelir İdaresi Başkanlığı'nın sistem arızalarının vatandaşları mağdur etmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Risk Analiz Sistemi üzerinden vergiye uyum düzeyini ölçebilecek olan GİB, aynı zamanda sistemindeki arızalar nedeniyle mağdur olan vatandaşların katılım paylarını alabilecek.

Yasa teklifi, özelleştirme programına alınan kuruluşların ihalelerini elektronik ortamda yapma imkanı da tanıyor. Haciz zaptının elektronik ortamda düzenlenmesi, nüfus idarelerinden kaynaklanan hataların vatandaşa yüklenmemesi gibi düzenlemeler de teklifin içinde yer alıyor.

Nüfus idarelerince yapılan resen düzeltmelerin ticaret sicili ve tapu kayıtlarında harç istisnasına tabi olacağı belirtilen düzenleme ile, maddi hataların faturası da vatandaşa çıkarılmayacak.

Öte yandan, sporcuların ücretlerinin vergilendirilmesine ilişkin uygulama süresi 31 Aralık 2028'e kadar uzatılıyor. Bu süre zarfında sporcu ücretleri sabit oranlarda tevkif suretiyle vergilendirilecek ve elde edilen gelirlerin belirli bir tutarı aşması durumunda yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.