"3. Ulusal Aşçılık Kampı"na doğru

"3. Ulusal Aşçılık Kampı"na doğru

AŞOMDER Başkanı Demirçakmak:- "Kamp boyunca katılımcılar, Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacak"

BOLU (AA) - Aşçılık Okulu Mezunları Derneğince (AŞOMDER) 30 Nisan-7 Mayıs'ta düzenlenecek "3. Ulusal Aşçılık Kampı"na, 47 üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrenciler katılacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu sene üçüncüsü gerçekleştirilecek kamp için hazırlıklar tamamlandı.

Kamp, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Belediyesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklığıyla Mengen'de yapılacak.

Kampta 7 gün boyunca Türkiye'nin dört bir yanında eğitim veren 47 üniversitenin "Aşçılık", "Gastronomi", "Gastronomi ve Mutfak Sanatları" ile "Mutfak Sanatları ve Yönetimi" programlarından öğretim üyeleri ve öğrenciler bir araya gelecek.

Mengen dışından davet edilen katılımcıların organizasyon boyunca konaklama ve yeme-içme giderleri AŞOMDER ile proje ortakları tarafından karşılanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AŞOMDER Başkanı Levent Demirçakmak, kamp boyunca katılımcıların Türk ve dünya mutfağının inceliklerini öğrenerek mesleki açıdan kendilerini geliştirme fırsatı bulacağına işaret etti.

Bu kampın giderek daha geniş kitlelere ulaşmasını hedeflediklerini belirten Demirçakmak, "Daha geniş kitle demek Türkiye'de daha fazla aşçı ve aşçı adayına ulaşmak, onların bilgi ve vizyonlarının artması demek. Öte yandan giderek kurumsallaşan bu kamp Türkiye ve uluslararası arenada iyice bilinir hale geldiğinde, Türk mutfağının uluslararası tanınırlığı için faaliyetler yapabilmek de mümkün olacak." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :