3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba:- "Her yıl kamuda binlerce boş kadronun olduğu ve bu kadrolara Hükümet tarafından atama yapılacağı söylenmekte ancak her nedense engelliler bir türlü atanamamaktadır"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Her yıl kamuda binlerce boş kadronun olduğu ve bu kadrolara hükümet tarafından atama yapılacağı söylenmekte ancak her nedense engelliler bir türlü atanamamaktadır." görüşünü savundu.

Ağbaba, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Engellilerin, sadece 3 Aralık geldiğinde hatırlandığını ve asla tutulmayacak boş vaatlerle oyalanarak ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü öne süren Ağbaba, "Hükümet, engellilerin yaşama entegrasyonu konusunda gerekli adımları atması gerekirken, Anayasa ve uluslararası alanda imza attığı sözleşmelere dahi uymamaktadır." iddiasında bulundu.

Engellilerin hala sokağa çıkamadığını, sınavlara giremediğini ve seçimlerde hür iradeleri ile oy kullanamadığını savunan Ağbaba, şunları kaydetti:

"Hükümet her aralık ve mayıs ayında 'Sizin için her türlü koşulu sağlıyoruz' vaatleri ile engellileri boş vaatlerle oyalıyor. Anayasada en temel hak olan eğitim eşitliği ilkesi pratikte engelliler için uygulanmıyor. Her yıl kamuda binlerce boş kadronun olduğu ve bu kadrolara Hükümet tarafından atama yapılacağı söylenmekte ancak her nedense engelliler bir türlü atanamamaktadır. Engellileri yalnızca engelliler haftasında hatırlayıp, vatandaşlarımıza sağlanan hakları birer lütuf gibi göstermek yerine, engellilerin 365 gün boyunca eşit bir yurttaş olarak yaşamalarını sağlamak gereklidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :