3 Aralık Dünya Engeliler Günü

3 Aralık Dünya Engeliler Günü

KIRIKKALE (AA) - MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Baloğlu, mesajında, engelli...

KIRIKKALE (AA) - MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Baloğlu, mesajında, engelli vatandaşların ekonomik, siyasal, sosyal, kültürel ve toplumsal hayata onurlu ve etkin bir şekilde katılmalarının en doğal hakları olduğunu ifade etti.

Engellilerin yaşadıkları sorunların herkesin ortak sorunu olduğunu vurgulayan Baloğlu, şunları kaydetti:

"Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli hayat sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur. Engelli kardeşlerimizin sosyal hayata katılmasındaki engelleri ortadan kaldırmaya ve tüm imkanlardan eşit olarak yararlanmalarına yönelik çalışmalarımız olacaktır. Bu vesileyle tüm engelli vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve yaşanabilir bir dünya diliyorum. Yaptığımız saha çalışmalarında birinci önceliğimiz dezavantajlı grupların rahatlığını sağlamaktır. Kaldırım, yol, piknik alanı gibi yerlerdeki çalışmalarda yerel yöneticilerimizin bu standartlara büyük önem vermesi gerekiyor. Bu tür sorunlarda yerel yöneticilerimizle istişareler sonucu sorunu huzura kavuşturmayı planlıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler